Star Alliance četvrtu godinu zaredom proglašen najboljom udrugom avioprijevoznika

Pariz, 18. lipnja 2019. – Četvrtu godinu zaredom Star Alliance proglašen je najboljom udrugom avioprijevoznika na dodjeli nagrada Skytrax World Airline Awards, a Star Allianceov prestižni putnički salon u Los Angelesu petu je godinu zaredom proglašen najboljim.

Nakon primanja nagrade na 53. Paris Air Showu, izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh izjavio je: – Ova nagrada ne bi bila moguća bez povjerenja i odanosti stotina milijuna korisnika, koji u mreži Star Alliancea putuju svake godine. Koristim ovu prigodu da im svima zahvalim. Njihovo povjerenje u ono što nudimo donijelo nam je nagradu za najbolju udrugu avioprijevoznika četvrtu godinu zaredom i potvrda je naših nastojanja i inovacija kojima unapređujemo njihovo iskustvo.

Goh je istaknuo i “trud i posvećenost radne snage Star Alliancea, koja kontinuirano radi na poboljšanju korisničkog zadovoljstva i besprijekornog iskustva korisnika. Gradimo zadovoljstvo na temelju više od 430.000 zaposlenika iz 28 avioprijevoznika u našem članstvu, pružajući korisniku holističko iskustvo kakvom nema premca.”

Nagrade World Airline Awards uvedene su 1999. godine kako bi se ispitalo zadovoljstvo korisnika na globalnoj razini. Putnici diljem svijeta glasuju u sklopu najvećeg istraživanja zadovoljstva korisnika i odlučuju o dobitnicima nagrada.

Star Alliance bio je prvo udruženje, koje je primilo nagradu Best Alliance Award otkako je ta kategorija uvedena 2005. godine.

Putnici iz više od 100 država sudjelovali su u posljednjem istraživanju, a obrađeno je više od 21,65 milijuna odgovora. U rezultatima ankete obuhvaćeno je više od 300 zrakoplovnih kompanija.

Edward Plaisted iz Skytraxa rekao je: – Čestitamo Star Allianceu na zadivljujućem ostvarenju te osvajanju nagrade za najbolju udrugu avioprijevoznika četvrtu godinu  zaredom, što potvrđuje popularnost njihovih proizvoda i usluga među korisnicima. Star Alliance ovu je prestižnu nagradu osvojio već deseti put od 2005. godine do danas i ostaje vodeći globalni zrakoplovni savez. Dodatni uspjeh Star Alliancea nagrada je putničkom salonu u Los Angelesu, koji je i ove godine proglašen najboljim.  

Dopunjujući nagrade Stara Allianceu, 12 avioprijevoznika u članstvu ove udruge  osvojilo je nagrade u 21 kategoriji:

Aegean Airlines – najbolja regionalna zrakoplovna kompanija u Europi
Air Canada – najbolja zrakoplovna kompanija u Sjevernoj Americi
– najbolja gastronomska ponuda u poslovnom putničkom salonu 

ANA – najbolje usluge u zračnoj luci
– najbolje usluge cateringa u poslovnom razredu
Austrian Airlines – najbolje usluge cateringa u premium ekonomskom razredu
COPA Airlines – najbolja zrakoplovna kompanija u Središnjoj Americi / Karibima
– najbolja posada aviokompanije i u Središnjoj Americi
Ethiopian Airlines – najbolja zrakoplovna kompanija u Africi
EVA Air – najbolja zrakoplovna kompanija prema čistoći putničke kabine
 -najbolje usluge cateringa u ekonomskoom rezredu
Lufthansa – najbolja zrakoplovna kompanija u Europi
– najbolja zrakoplovna kompanija u Zapadnoj Europi
Singapore Airlines – najbolja zrakoplovna kompanija u Aziji
– najbolje sjedalo u poslovnom razredu Najbolje kabinsko osoblje
– najbolje First Class usluge
Swiss International Air Lines – najbolji First Class putnički salon
THAI Airways – najbolje zrakoplovno osoblje u Aziji
– najbolji Spa salon
United Airlines – najbolji salon poslovnog razreda

Internetsko istraživanje provedeno je u razdoblju od rujna 2018. do svibnja 2019. godine, a pozivnice su poslane i ispitanicima iz lanjske godine. Korisnici su ankete mogli ispuniti na engleskom, francuskom, španjolskom, ruskom, japanskom i kineskom jeziku.

Cjeloviti popis nagrada dostupan je na sljedećoj poveznici: www.worldairlineawards.com

Foto © Star Alliance

Pročitajte još:

Odgovori