Singapore Airlines poslao kompenzacijsku ponudu putnicima s leta SQ321

Singapore Airlines se ispričava svojim putnicima koji su doživjeli traumatične događaje na letu SQ321 20. 5. 2024. kad je zrakoplov Boeing 777-300ER na letu iz Londona za Singapore doživio ekstremne turbulencije i u kojem je jedna osoba smrtno stradala dok je više putnika lakše ili teže ozlijeđeno.

Singapore Airlines je 10. 6. 2024. poslao putnicima ponudu za kompenzaciju. Putnicima koji su doživjeli manje ozlijede prijevoznik nudi 10.000 američkih dolara. Putnicima koji su doživjeli teže ozlijede koje zahtijevaju dugotrajno liječenje ponuđeno je 25.000 američkih dolara kao početna kompenzacija za trenutačne potrebe, dok će se pregovarati za konačnu visinu kompenzacije u kojoj će taj iznos biti uključen u ukupni iznos.

Uz ove kompenzacije, Singapore Airlines će svim putnicima, uključujući i one koji nisu pretrpjeli nikakve ozljede, vratiti iznos plaćenih karata za let SQ321. Putnici će, pravima putnika Europske Unije i Ujedinjenog Kraljevstva, dobiti i kompenzaciju za kašnjenje.

Svi putnici su dobili i 1.000 američkih dolara kod odlaska iz Bangkoka za trenutačne troškove.

Singapore Airlines je ozlijeđenim putnicima pokrio sve medicinske troškove i ugovorio nastavak putovanja iz Bangkoka njima i njihovim obiteljima.

Prema načinu izvješćivanja javnosti o stanju putnika i sada na kraju o kompenzacijama, možemo samo reći kako se Singapore Airlines trudi na svaki način pomoći putnicima i olakšati im oporavak od nemilog događaja. Mogli bismo komentirati kako bi se svi zračni prijevoznici trebali ugledati u Singapore Airlines i od njega ponešto naučiti.

Odgovori