Ryanairov trošak po putniku

Ryanair, najveći niskotarifni prijevoznik u Europi i jedan od najvećih zračnih prijevoznika u svijetu po broju prevezenih putnika, objavio je iznos troška po putniku za 2022.

Uz svoj trošak po putniku, objavio je i iznose troškova po putniku njihovih najvećih konkurenata.

Iznos troška po putniku u 2022.:

  • Ryanair – 31 eura
  • Wizzair – 39 eura
  • Easyjet – 53 eura
  • Norwegian – 87 eura
  • Eurowings – 94 eura

Wizzair u odnosu na Ryanair, ima trošak po putniku veći za 26 %, Easyjet za 71 %, dok Norwegian i Eurowings za čak 181 % i 203 %.

Prema ovim iznosima vidljivo je zbog čega su Ryanair i Wizzair dominantni niskotarifni zračni prijevoznici po niskim cijenama. Oni si mogu priuštiti spuštanje cijena. Prijevoznici poput Eurowingsa i Norwegiana imaju za ugrubo tri puta veći trošak po putniku, čime su nekonkurentni Ryanairovim cijenama, no, mogu pružiti neke usluge poput zajamčenog presjedanja i suradnje s drugim prijevoznicima (codeshare/interline), što Ryanair i Wizzair ne nude. Easyjet, primjerice, puno surađuje s ostalim longhaul zračnim prijevoznicima pružajući uslugu prijevoza putnika do krajnjeg odredišta unutar Europe. Time su se podijelili u svoje različite segmente poslovanja, iako i dalje svi su primarno “point to point” prijevoznici.

Uz iznos troška po putniku treba dodati i trošak goriva koji nije uzet u obzir.

 

Cijene karata

Kada je poznat iznos troška po putniku, vidljivo je koliko Ryanair i ostali niskotarifni zračni prijevoznici spuštaju cijene ispod vrijednosti koja im pokriva osnovne troškove.

Kada Ryanair ponudi cijenu od 9,99 eura, to znači kako je s tom prodanom kartom u minusu od 21 eura. Kako bi Ryanair došao na nulu po pitanju troškova, idući bi putnik morao kupiti kartu po cijeni od barem 52 eura od čega je 31 euro osnovni trošak po putniku plus 21 euro minusa od putnika koji je platio kartu po 9,99 eura. Ili bi tog putnika koji je platio kartu po 9,99 eura trebalo „nagovoriti” potrošiti dodatnih 21 euro na prtljagu i rezervaciju sjedala te podigao potrošnju na 31 euro.

Ako bi prodao sve karte u zrakoplovu po cijeni od 9,99 eura i ako bi imao 100 % popunjenost putničke kabine u svojem Boeingu 737-800 sa 189 sjedala, tada bi zaradio 1.888,11 eura, a trošak je 5.859 eura (31 euro po putniku), što znači kako bi bio u minusu 3.970,89 eura.

Ryanair si može dopustiti gubitke po zrakoplovu (letu) u slučaju ako želi konkurirati na novim tržištima ili određenom zračnom prijevozniku, no, dugoročno si to ne može dopuštati te mora imati i više cijene. Ryanair ne posluje s minusom, što znači kako jako dobro procjenjuje cijene karta i radi konstantne izmjene u cijenama kako bi privukao putnike, a usput i uspio zaraditi. Ako vidi pad prometa i smanjeno zanimanje putnika, premjestit će se na neko drugo tržište.

Ryanair ima veliku zaradu od dodatnih opcija poput rezervacije sjedala, dodatne prtljage i ostalih dodataka. Prema čestim iznošenjima u medijima, oko trećine prihoda kod niskotarifnih prijevoznika dolazi od prodaje tih dodataka.

Kao što je već i spomenuto, potrebno je uz taj trošak dodati i cijenu goriva koja iznosi i trećinu troška prema IATA-i. Time bi se kod Ryanaira za cijenu troška po osobi u iznosu od 31 euro, morala dodati još trećinu. Dakle, ugrubo bi sveukupni trošak iznosio 40 eura dok bi kod Wizzaira on bio oko 50 eura. Izazovno je izračunavati cijene goriva zbog konstantnih oscilacija u cijenama nafte i različitih dužina letova, a i različitih zrakoplovima pa su ovo samo grube procjene.

Idući put kada kupujete kartu na nekom letu Ryanaira i Wizzaira znajte da ako ste platili kartu ispod 40 eura, znači da ste prošli dobro i platili manje od troška koji zračni prijevoznik ima za vas.

Odgovori