Ryanair pokrenuo letačke operacije iz nove baze u Dubrovniku

2. travnja 2024. Ryanair je otvorio svoju novu bazu u zračnoj luci Ruđer Bošković te je započeo s operacijama s dva zrakoplova Boeing 737 MAX 8 (737 8-200). Istog dana oko 06:00, poletjela su dva bazirana zrakoplova na prvim letovima prema Bergamu i Dublinu, čime je završio proces priprema za otvaranje baze Ryanaira i pokretanje operacija koji je pripreman posljednjih šest mjeseci.

Zračna luka Ruđer Bošković ovim je postala treća hrvatska baza Ryanaira uz one u Zadru  i Zagrebu, a iz Dubrovnika ovog ljetnog reda letenja najavljuje letove za 19 odredišta. Nove linije uključuju Bergamo, Bari, Pariz – BVA, Brussels – CRL, Karlsruhe, Memmingen, Krakow, Weeze – Düsseldorf, Poznan, Oslo – TRF. Ukupno će biti oko 55 letova tjedno tijekom cijele ljetne sezone s ukupnim kapacitetom (dolazak i odlazak) od oko 450.000 dostupnih sjedala. Važno je istaknuti da se uvode i letovi u zimskoj sezoni prema najmanje tri međunarodna odredišta.

Povodom početka operacija Ryanaira, glavni direktor Zračne luke Dubrovnik d.o.o., Viktor Šober, izjavio je:

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Ryanair otvorio svoju novu bazu u zračnoj luci Ruđer Bošković s dva svoja zrakoplova te ću iskoristiti priliku zahvaliti se svim našim djelatnicima koji su aktivno radili na ovom projektu posljednjih mjeseci i odradili vrhunski posao u suradnji s Ryanairom. Sad je pred nama izazovna sezona koja će vjerojatno biti rekordna i čeka nas velik posao.

Ryanair će tijekom ljeta 2024. povezivati zračnu luku Ruđer Bošković s 19 europskih odredišta i s tri odredišta zimi ’24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim odredištima. Ovim partnerstvom zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističko i city break odredište.“

Povodom početka operacije, direktor komunikacija i odnosa ss medijima Ryanaira, Jade Kirwan, izjavio je:

Kao najveći i najbrže rastući zračni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair sa zadovoljstvom službeno započinje red letenja za ljeto 24. za/iz naše nove dubrovačke baze našim prvim letovima za Bergamo i Dublin koji polijeću ovog utorka ujutro. Nadovezuju se na naše baze u Zagrebu i Zadru. Ryanairova nova baza u Dubrovniku predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna USD (ukupno 800 milijuna USD u tri baze) u Hrvatskoj, stvara više od 60 visokoplaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, dok također podržava više od 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku kroz naš doprinos cjelogodišnjem turizmu i povezanosti.

Samo ovo ljeto Ryanair će letjeti na 19 ruta do/iz Dubrovnika, a one uključuju uzbudljive nove veze s nekim od najvećih europskih gradova kao što su Berlin, Bruxelles, Helsinki, London, Milano, Pariz, Rim, Stockholm i Wroclaw, pružamo najniže cijene karata u Europi i nenadmašan izbor hrvatskim građanima i posjetiteljima od ljeta ’24.

© GlobalMapper

Foto © GlobalMapper

Odgovori