Predstavljamo dva nova zrakoplova u floti Croatia Airlinesa

Jutros, 30. travnja 2018. godine, iza 8 sati u Zagreb je sletio prvi od dva unajmljena zrakoplova Canadair CRJ-1000. Kao i prošle godine, dva zrakoplova tipa Canadair CRJ-1000 španjolskog regionalnog zračnog prijevoznika Air Nostrum (YV/ANE) pojačat će flotu Croatia Airlinesa (OU/CTN) tijekom povećanog prometa u ljetnom redu letenja. Oba zrakoplova bit će u bijeloj boji s natpisima „CROATIA“.

Prvi zrakoplov doletio je na letu s oznakom OU9701 iz Valencije. Isporučen je iz tvornice Air Nostrumu kao prvom prijevozniku u veljači 2012. godine i nosi registarsku oznaku EC-LPN (na slici). Drugi zrakoplov dolazi pod oznakom leta OU9703 također iz Valencije, ali u večernjim satima. Isporučen je u Španjolsku u siječnju 2011. godine i nosi registarsku oznaku EC-LJT. Oba zrakoplova su do sada letjela na regionalnim linijama za španjolskog nacionalnog zračnog prijevoznika Iberiju (IB/IBE).

Zrakoplovi Canadair CRJ-1000 kod Air Nostruma imaju 100 sjedišta. Ova dva unajmljena zrakoplova letjet će za Croatia Airlines od sutra, 1. svibnja 2018. godine, na svim letovima iz Zagreba za Helsinki, Kopenhagen, Oslo i Stockholm, te na odabranim letovima iz Zagreba za Barcelonu, Brisel, Lisabon, Skopje i na liniji Zagreb – Dubrovnik – Atena. Prošle su se godine dva unajmljena zrakoplova striktno držala odabranih letova i nisu se izvanredno pojavljivala na drugim letovima. Kraj najma predviđen je za kraj ljetnog reda letenja, odnosno 27. listopada 2018. godine.

Foto © Avioradar (ZAG/30.04.2018.)

Odgovori