Predstavljamo dva iznajmljena zrakoplova za Croatia Airlines

Kao i proteklih godina, hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN) i ove godine uzeo u najam dva zrakoplova koji će letjeti tijekom ljetnog reda letenja. Opet se radi o zrakoplovima tipa Canadair CRJ-1000 španjolskog regionalnog zrakoplovnog prijevoznika Air Nostrum (YW/ANE)

Prvi zrakoplov (na slici gore) doletio je iz Valencije u Zagreb 13. travnja. Nosi registraciju EC-MLC. Proizveden je tek prije dvije godine, a do sada je, pored regionalnih linija za španjolskog nacionalnog prijevoznika Iberiju (IB/IBE), letio također u najmu za SAS Scandinavian Airlines (SK/SAS). Njegov prvi let za Croatia Airlines bio je već 14. travnja na liniji OU480 iz Zagreba za Kopenhagen.

Drugi zrakoplov (na slici dolje) doletio je iz Valencije u Zagreb  17. travnja. Nosi registraciju EC-LPG. Proizveden je prije 7 godina, a prije dolaska u flotu Croatia Airlinesa, letio je u najmu za belgijskog nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika Brussels Airlines (SN/BEL) od jeseni prošle godine. Prvi let za Croatia Airlines bio je 18. travnja na liniji OU4486 iz Zagreba za Helsinki.

Oba zrakoplova će letjeti za Croatia Airlines do kraja ljetnog reda letenja u listopadu ove godine. Baza će im biti u Zagrebu, a letjet će na svim letovima iz Zagreba za Kopenhagen, Helsinki, Oslo i Stockholm te na odabranim letovima iz Zagreba za Atenu (preko Dubrovnika), Barcelonu, Brisel, Dubrovnik i Skoplje, kao i iz Dubrovnika za Frankfurt

Foto © Avioradar (ZAG/18.04.2019)

Pročitajte još:

Odgovori