Povratak EasyJeta na zračnu luku Rijeka nakon 15 godina!

U nizu već brojnih pozitivnih vijesti, sa zračne luke Rijeka dolazi još jedna izvrsna najava za nadolazeću sezonu. Naime, nakon već objavljenog povratka Ryanaira, Condor Airlinesa i Air Serbije, na zračnu luku Rijeka nakon 15 godina konačno se vraća i ključni zračni prijevoznik zaslužan za njezin rekordan promet u 2006. i 2007.g., jedan od najznačajnijih niskotarifnih zračnih prijevoznika s tržišta Velike Britanije: veliki EasyJet! Stoga, zračna luka Rijeka ove godine očekuje ne samo oporavak zračnog prometa na razine prije COVID-19 pandemije, već i ostvarenje prometnog rekorda po broju putnika.

Nakon dugogodišnjih pregovora između Zračne luke Rijeka i navedenog prijevoznika o njegovom povratku, konačno je iznimnim trudom i zalaganjem Uprave Zračne luke Rijeka postignut konsenzus, te je kroz razgovore s MMPI-ijem, PGŽ-om, Gradom Rijekom, Gradovima Opatijom, Krkom, Crikvenicom te Općinom Omišalj, čelnicima hotelskih kuća “Jadran” iz Crikvenice i “Hilton” iz Rijeke, sustavom TZ-a i nizom sudionika iz truističkog sektora, osigurana podrška promotivnim aktivnostima nužnim za što bolje pozicioniranje regije Kvarnera na britanskom tržištu, gdje još uvijek nije dovoljno prepoznata. Stoga se navedenim aktivnostima planira dodatno potaknuti razvoj britanskog tržišta u našoj regiji te povećati broj dolazaka s navedenog tržišta koje trenutačno ostvaruje manje od 1 % ukupnih noćenja na Kvarneru.

EasyJet je za početak najavio povratak na zračnu luku Rijeka ponovnim uvođenjem izravne linije za London Gatwick koja će prometovati u razdoblju od 3. 5. 2022. do 29. 10. 2022.., dva puta tjedno, utorkom i subotom. Karte još uvijek nisu puštene u prodaju, a što se očekuje u petak, 4. 2. 2022.g.

S obzirom na ostvareni konsenzus između Zračne luke Rijeka, sustava TZ-a i EasyJeta za dugoročno razdoblje, vjerujemo kako je ovo tek početak jedne vrlo uspješne suradnje, te kako od ovog prosperitetnog starog-novog partnera možemo očekivati još brojne nove linije u nadolazećem razdoblju!

Odgovori