Posjetili smo Airbusovu tvornicu i bili na prvoj isporuci A350-1000

 

Mogli ste vidjeti jedan od naših prethodnih članaka o putovanju u Toulouse. Sada ćemo u ovom članku obraditi najvažniji dio sa tog putovanja. Posjetili smo Airbusovu tvornicu i nazočili isporuci prvog zrakoplova Airbus A350-1000 Qatar Airwaysu.

Na ulazu u halu gdje proizvode A350 dočekao nas je veliki model zrakoplova A350 i odmah, na prvu, jasno vam je gdje se dolazi. Model je ogroman – za sve one koji ih skupljaju, ovo bi bio kapitalac! Jedino bi imali problem gdje ga smjestiti. Zahtijeva dio sobe dimenzija barem 2 x 2 metra. Zauzeo bi vam pola sobe. Sada zamislite koliko se prašine tek na ovom skupi! Na one male kao da namjerno pada.

 

Ulazimo u tvornicu podijeljeni u dvije skupine, dobili smo vodiče koji će nas pratiti i pokušati odgovoriti na sva naša pitanja. Penjemo se stepenicama, za sada još uvijek nemamo mogućnost vidjeti zrakoplove, no to ne umanjuje naše uzbuđenje. Popeli smo se na prvi kat i uskoro ćemo doći do vidikovaca sa kojih je moguće vidjeti kako proizvode A350. 

I, eto nas! Prvo moram komentirati veličinu hale. Znate koliki je A350: A350-900 je dugačak približno 67 metara, dok je A350-1000 dugačak skoro 74 metra. Sama dimenzija hale je wow!, impresivno. Kad unutra vidite zrakoplov, tek tad shvatite koliko je to veliko i visoko. No, to nije sve: izbrojao sam 5 zrakoplova A350 u sklapanju. Sada pokušajte zamisliti koliko veliko to mora biti kako bi unutra stalo toliko zrakoplova. Ali moram primjetiti da je ugrubo moguće ubaciti još jedan zrakoplov unutra, ako se samo malo stisnu. No, i tih 5 primjeraka u isto vrijeme je ogroman broj.

 

Iduće što se mora primjetiti je čistoća. Sve je čisto, sjajno, sve se čini na svojem mjestu, nema nekog kolapsa. Vidljivo je kako zaposlenici moraju držati do svoje sigurnosti: jedan je radnik radio nešto na krilu zrakoplova, bio je vezan sigurnosnim užetom kojem je namjena zadržati ga u slučaju pada.

 

 

Za jedan A350 potrebno je otprilike 10 tjedana za sklapanje. Makar može to i brže, za nekih 7 tjedana, no, to ovisi o puno čimbenika. Dijelovi za sve zrakoplove dovoze se svima poznatom Belugom. Jedino dijelovi za A380 se dopremaju kopnenim putem budući da su preveliki. Ti se dijelovi šalju brodom pa se prekrcavaju na riječne brodove i naposlijetku se dovoze cestom. Nova Beluga je u proizvodnji i očekuje se uskoro uvođenje u promet. Temelji se na Airbusu A330 i imat će puno veći kapacitet od dosadašnje. Moći će prevesti dva krila za A350 dok sadašnja može samo jedno. Vidjeli smo i dio hale u kojoj se sklapaju segmenti trupa u jedan. Zanimljivo je vidjeti nekoliko njih naslagano jednog do drugog.

 

 

Oko pola sata smo proveli unutar tvornice, a zatim smo morali žuriti na idući događaj, na konferenciju za tisak na kojoj će sudjelovati g. Fabrice Brégier, direktor Airbusa, g. Akbar Al Baker, direktor Qatar Airwaysa, i g. Chris CholertonRolls, direktor Roycea.

 

Qatar Airways je naručio 37 primjeraka zrakoplova Airbus A350-1000 te je u utorak, 20.02.2018., prihvatio svoj prvi primjerak ovog zrakoplova. Qatar Airways je najveći pojedinačni kupac zrakoplova Airbus A350 od kojih je naručio 76 zrakoplova (39x A359 i 37 A35K). Zrakoplovi Airbus A350-900 i A350-1000 imaju 95% istih dijelova te imaju isti type raiting. A350-1000 ima 44 sjedala više i duži je 7 metara u odnosu A350-900. Do sada je isporučeno 150 zrakoplova A350-900 za 17 zračnih prijevoznika. Qatar Airways je također bio launch customer za A350-900 te ih do sada u floti ima 22. U četvrtom kvartalu 2017. godine pouzdanost zrakoplova A350-900 iznosila je 99,2%.

 

 

Svi smo nestrpljivo čekali jedan poseban trenutak, a to je vidjeti zrakoplov A350-1000 iznutra. Podijeljeni smo u skupine od po 5-10 osoba. U zrakoplov smo ušli sa stražnje strane u ekonomsku klasu.

 

Primjetite kako Airbus A350-1000 ima 6 kotača umjesto 4, koliko ih ima A350-900.

 

Veliki zasloni za svakog putnika, udobna sjedala, unutrašnjost sa prekrasnim ambijentalnim osvjetljenjem jednostavno vas navode kupiti kartu i krenuti na putovanje.

 

Poslovni razred je vrlo zanimljiv. Ovdje smo imali prilike vidjeti novi Qatarov produkt: Q-suites. Novost je da svaka osoba može imati svoju privatnost. Rijetko koji zračni prijevoznik će vam ponuditi toliku dozu privatnosti i udobnosti u poslovnom razredu. Zanimljivost je da je dio sjedala okrenut u smjeru sprotnom od smjera leta. Dosad nisam imao priliku letjeti u „suprotnom smjeru“, ali znam da se mnogi ljudi ne vole voziti autobusom ili vlakom na taj način. Bit će zanimljivo vidjeti reakciju putnika kad vide da moraju letjeti u „suprotnom“ smjeru. No, kad se zavalite u sjedalo, zasigurno ćete zaboraviti na to i uživat ćete u ostatku leta.

 

Ukoliko putujete u paru, Qatar Airways vam omogućuje putovati uz svoju dragu osobu. Moguće je napraviti jedan veliki krevet i imate praktički sobu samo za sebe.

 

Za kraj ovog dana, Airbus i Qatar Airways su se potrudili svim gostima omogućiti uživanje ne samo u gastronomskim specijalitetima, već i na zanimljivom predstavljanju zrakoplova Airbus A350-100. Zrakoplov je predstavljen uz uporabu fascinantnog light showa. Snimku sa svečane večere možete vidjeti na YouTubeu. Svakako preporučam pogledati od 25. minute kako bi vidjeli light show. To nikako nemojte propustiti.

 

 

Zahvaljujemo se Airbusu na pozivu nazočiti ovom jedinstvenom događaju.

Foto: Ivo Gračanin (avioradar.hr)

 

Odgovori