Panasonicov Wi-Fi u A220 Croatia Airlinesa

Croatia Airlines potpisao je ugovor s korporacijom Panasonic Avionics, vodećim svjetskim pružateljem usluga za mrežnu povezanost tijekom leta (IFEC), o pružanju Wi-Fi usluga za svoju novu flotu Airbusa A220.

Hrvatski nacionalni zračni prijevoznik odlučio je do 2027. prvi put opremiti svoju flotu Wi-Fi-jem preko ugradnje satelitskog sustava Ku-band Panasonic Avionicsa na 15 novih zrakoplova A220. Prvi novi zrakoplov očekuje se u lipnju ove godine.

Putnici Croatia Airlinesa u zrakoplovima A220 moći će uživati u brzom Wi-Fi-ju tijekom leta, što će im omogućiti da uporabom svojih uređaja ostanu povezani, rade, surfaju ili komuniciraju s voljenima. Svako sjedalo u novoj floti zrakoplova A220 također će imati i USB-A i USB-C priključke, uz praktične držače za pametne telefone i tablete, a sve u korist veće udobnost putnika.

Croatia Airlines odabrao je Panasonic Avionics za pružatelja usluga zahvaljujući njihovu rješenju Ku-band koji ispunjava i najviše zahtjeve prijevoznika kad je riječ o mrežnim uslugama.  Ova je odluka donesena kako bi se osigurala usklađenost s Airbusovom platformom A220 te ponovno potvrđuje predanost Croatia Airlinesa pružanju iznimnih usluga putnicima.

Antena Ku-band postavljena na novu flotu A220 Croatia Airlinesa povezat će svaki zrakoplov s globalnom komunikacijskom mrežom satelita Panasonic Avionicsa koju odlikuje velika brzina i velika propusnost, čime se kapacitet postavlja tamo gdje je najpotrebniji kako bi se zadovoljile potrebe zračnih prijevoznika i njihovih putnika.

Hernan Abbes, globalni potpredsjednik prodaje korporacije Panasonic Avionics, izjavio je: “Počašćeni smo što je Croatia Airlines odabrao Panasonic Avionics za pružanje prve Wi-Fi usluge u svojoj floti. Uvjereni smo da će to poboljšati odnos zračnog prijevoznika s putnicima i iskustvo tijekom leta.”

Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, rekao je: “Oduševljeni smo što možemo najaviti uvođenje internetske povezanosti u zrakoplovima po prvi put u naših 35 godina postojanja, što se poklapa s dolaskom zrakoplova A220. Ovaj ugovor s Panasonic Avionicsom usklađen je s našom misijom poboljšanja iskustva putnika tijekom leta i pružanja vrhunske povezanosti našim cijenjenim klijentima.”

Više od 70 vodećih zračnih prijevoznika u svijetu odabralo je usluge Panasonic Avionicsa za povezanost tijekom leta, što upućuje na rastuću potražnju industrije za konkretnijim i brzim rješenjima vezanima uz mrežne usluge.

Odgovori