Odgovor Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP)

Stigao je odgovor Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP) na jučeranju objavu za medije Croatia Airlinesa, koji na Avioradaru prenosimo u cijelosti:

Obraćamo vam se povodom priopćenja Uprave Croatia Airlinesa HINA-i s jučerašnjeg sastanka s predstavnicima svih sindikata kompanije – Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP), Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ), Sindikata zrakoplovnih tehničara Hrvatske (SZTH), Sindikata inženjera I tehničara u zrakoplovstvu (SITUZ) i Samostalnog hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu (SHSZUZ). Ispred Croatia Airlinesa sastanku su prisustvovali predsjednik Uprave g. Jasmin Bajić i izvršni direktor za operativno poslovanje g.Krešimir Vlašić.

Nažalost, moramo zaključitii da smo iznimno razočarani ovim priopćenjem pa smo ponovno  primorani hitno reagirati i stati na kraj medijskoj zlouporabi činjenice da smo poziv za dijalog prihvatili u dobroj volji  voljni raspraviti u naša četiri zida sve teme bitne za trenutno stanje u kompaniji. Cilj je bio konstruktivni dijalog, dobiti odgovore i najavu mjera za brzo rješavanje problema.

Nažalost, predsjednik Uprave osim opetovanog demonstriranja dobre volje nije ponudio ništa od onog zbog čega smo se sastali. Nije znao odgovoriti na većinu naših pitanja, već mu je glavni cilj bio zajedničko slikanje za medije i davanje zajedničke izjave. Tako se ideja da razgovaramo daleko od javnosti pretvorila u grubu manipulaciju s ciljem da se medijima lažno plasira idilična slika o smirivanju situacije i postignutom dogovoru za međusobnu suradnju i nastavak kolektivnih pregovora.

Manipulacijom i puštanjem u javnost unaprijed pripremljenog PR uratka- Uprava je ponovno pokazala koliko je nekompetentna i nepouzdan partner za izlazak iz duboke poslovne, financijske, a sada i moralne krize u koju je dovela ovu kompaniju. Nama treba istina, a ne laži i obmane. Croatiji Airlines treba kompetentna i stručna Uprava koja će imati znanje i viziju, koja će djelovati u pozitivnom smjeru i kojoj ćemo vjerovati, na dobrobit sviju; putnika, vlasnika, poslovnih partnera, nas zaposlenika i svih građana.

Zbog svega iznesenog, smatramo kako je krajnje vrijeme da Uprava snosi odgovornost za ovo katastrofalno stanje u koje je Croatia Airlines dovedena te da vlasnik konačno postavi novu i kompetentnu Upravu.

ORCA –Organizacija radnika Croatia Airlinesa

HSPP- Hrvatski sindikat prometnih pilota

Foto © Avioradar – N.S. (DBV/09.2017)

Odgovori