“Novi” zrakoplov u floti Croatia Airlinesa!

Hrvatski zračni prijevoznik Croatia Airlines krajem je srpnja u svoju tehniku dovela zrakolov Airbus A320-214 serijskog broja 2178 kojeg je ranije koristio TAP Portugal. 

Zrakoplov je proizveden 2004. godine i predhodno su ga koristili Vueling, Air Malta i navedeni TAP Portugal. 

Uređenje interijera je po standardima TAP Portugala, a zanimljivo je da će ovo biti prvi zrakoplov u folti Croatia Airlinesa s tzv. “sharkletima” na krilima.

O razlogu najma ovog zrakoplova pitali smo prijevoznika. 

Sukladno stručnoj procjeni Croatia Airlinesa, a s ciljem da u svakom trenutku osigura redovit promet te zadovolji potrebe tržišta i putnika brinući o sigurnosti svojih putnika, točna je informacija da je krajem srpnja u odjel Tehnike Croatia Airlinesa na MZL Zagreb sletio zrakoplov Airbus 320-200, čija će primarna svrha biti služiti kao rezervni zrakoplov flote Croatia Airlinesa za slučaj neregularnosti, odnosno premošćenja razdoblja do obnove flote.
Konkretno, radi se o zrakoplovu kapaciteta 174 sjedala čiji je prethodni operator bio TAP Portugal. Zrakoplov još treba proći uobičajene tehničke provjere, preglede i prilagodbe, nakon čega je planirano da ostane u floti Croatia Airlinesa sljedeće dvije godine, odnosno do obnove flote.
Zrakoplov je unajmljen po načelu PBH (Power by the Hour), što znači da se ne plaća fiksna zakupnina, već samo sati operativnog korištenja (letenja), odnosno kada i koliko se njime bude letjelo, što je u sadašnjem trenutku, kada se zračni promet počeo vraćati u normalu, izuzetno povoljno rješenje u odnosu na klasične vrste plaćanja zakupnine.

Vjerujemo da će tehnički pregled zrakoplova proći uredno i da će zrakoplov uskoro biti redoviti član flote Croatia Airlinesa. – za AvioRadar su rekli u Croatia Airlinesu. 

 

Zrakoplov će nositi registarsku oznaku 9A-CTO.

Odgovori