Nova zračna luka u Istanbulu preuzima sav promet od ožujka

Dana 29. listopada prošle godine svečano je otvorena nova zračna luka u Istanbulu (ISL/LTFM). Od tog dana do danas leti s nove zračne luke samo 18 odabranih domaćih i međunarodnih linija, dok je sav promet i dalje na postojećoj zračnoj luci Istanbul – Kemal Atatürk (IST/LTBA).

Prema trenutačnom priopćenju, novi termin početka punog prometa s nove zračne luke je 3. ožujka 2019. godine. Od tog dana sve linije bi trebale preći s Atatürkove zračne luke na novu te će se od istog dana postojeća zračna luka zatvoriti za sav promet. Od istog dana će nova zračna luka preuzeti IATA oznaku IST od zračne luke Kemala Atatürka. To znači da će i linije iz Istanbula prema Hrvatskoj, odnosno dvije linije Turkish Airlinesa (TK/THY) koje su trenutačno u prometu prema Dubrovniku i Zagrebu, biti u prometu s nove zračne luke. 

Kapacitet nove zračne luke je 90 milijuna putnika godišnje. Od 15. siječnja ove godine, svi glavni komercijalni prostori unutar njenog terminala na površini od 53.000 metara četvornih spremni su za otvorenje. 

Više o novoj zračnoj luci u Istanbulu pročitajte u našem prethodnom članku: Istanbul danas otvara novi aerodrom

Pročitajte još: 

Foto © IGA Havalimani Isetmesi

Odgovori