Nakon 15 godina veliki easyJet se vratio u zračnu luku Rijeka

 

 

Dana 3. 5. 2022. na zračnoj luci Rijeka u 10:05, nakon 15 godina ponovno je dočekan zrakoplov easyJeta na letu EZY8111 iz London Gatwicka koji će prometovati na istoj liniji svaki utorak i subotu sve do 29. 10. 2022. Naime, kako smo već prethodno najavili, na zračnu luku Rijeka se nakon dugih 15 godina konačno vratio ovaj ključni zračni prijevoznik zaslužan za njezin rekordni promet u 2006. i 2007.g. Pri tome je svakako važno naglasiti da je upravo zračna luka Rijeka tada bila prva zračna luka na kojoj je easyJet započeo svoje operacije u Hrvatskoj.

Easyjet je jedan od najznačajnijih europskih niskotarifnih zračnih prijevoznika, osobito s tržišta Velike Britanije, koji sa svojom flotom od 126 zrakoplova A319, 168 zrakoplova A320CEO, 20 zrakoplova A320NEO i 4 zrakoplova A321NEO, obavlja letove na preko 150 zračnih luka u 35 zemalja, povezujući pritom skoro 1.000 odredišta.

Nakon dugogodišnjih pregovora između Zračne luke Rijeka i navedenog zračnog prijevoznika o njegovom povratku, konačno je iznimnim trudom i zalaganjem Uprave Zračne luke Rijeka postignut konsenzus, te je kroz razgovore s MMPI, PGŽ, Gradom Rijekom, Gradovima Opatijom, Krkom, Crikvenicom te Općinom Omišalj, čelnicima hotelskih kuća Jadran Crikvenica i Hilton iz Rijeke, sustavom TZ-a i nizom sudionika turističkog sektora, osigurana podrška promotivnim aktivnostima nužnim za što bolje pozicioniranje regije Kvarnera na britanskom tržištu, gdje još uvijek nije dovoljno prepoznata. Stoga se navedenim aktivnostima planira dodatno potaknuti razvoj britanskog tržišta u našoj regiji, te povećati broj dolazaka s njega. Ono trenutačno ostvaruje manje od 1 % ukupnih noćenja na Kvarneru.

Na svečanoj inauguraciji ovog prijevoznika na zračnoj luci Rijeka, ovog puta je izostao vodeni slavoluk sukladno easyJetovom programu održivosti, a putnici su dočekani s prigodnim darovima lokalnog TZ-a Općine Omišalj. Predstavnik easyJeta, Russ Smith, voditelj ugovora aerodromskih operacija i regionalni savjetnik za sigurnost, zajedno je s predstavnicom Zračne luke Rijeka, Vedranom Čubranić, voditeljicom Službe za poslovni razvoj, simbolično prerezao vrpcu, što je označilo i službeni početak ove uspješne dugoročne suradnje od koje se mogu očekivati još brojne nove linije u nadolazećem razdoblju.

EasyJet će u nadolazećoj sezoni, osim za London, letjeti i za Berlin i to istim danima, odnosno utorkom i subotom, u razdoblju od 28. 6. do 2. 9. ove godine.

Nove linije easyJeta ukratko:

• London Gatwick-Rijeka-London Gatwick, dvaput tjedno (svaki utorak i subota od 3. 5. do 29. 10. 2022.)

• Berlin-Rijeka-Berlin, dvaput tjedno (svaki utorak i subota od 28. 6. do 2. 9. 2022.)

• Tip zrakoplova: A319 i A320

Odgovori