MOSTAR: Svečano predstavljena nova linija Croatie: Zagreb – Mostar

Danas je u mostarskoj gradskoj vijećnici održano svečano predstavljanje nove međunarodne linije Croatia Airlinesa Mostar – Zagreb. Na svečanosti su bili nazočni ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković, ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije Nevenko Herceg, ministar turizma Hercegovačko – neretvanske županije Ajdin Teletović, mostarski i zagrebački gradonačelnici Ljubo Bešlić i Milan Bandić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić i drugi uzvanici. 

VEZANO: Croatia Airlines vraća se na staro odredište od prije 15 godina

Redoviti međunarodni letovi Mostar – Zagreb uvode se 3. svibnja ove godine, što je četvrta nova linija hrvatskoga nacionalnog prijevoznika u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. Mostar je 40. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima (22 sata i 10 minuta), a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u jutarnjim satima (polazak u 6 sati i 15 minuta). Letovi će se u iste dane obavljati i u zimskom redu letenja 2018./2019., s jedinom razlikom što će večernji polasci iz Zagreba u Mostar biti u 21 sat i 10 minuta.

-Drago nam je što nakon 15 godina ponovno počinjemo povezivati Mostar i glavni grad Hrvatske, dvaput na tjedan. Letovi na ovoj liniji planirani su tijekom cijele godine, što je dodatna kvaliteta usluge za putnike iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa na svečanom predstavljanju linije u Mostaru.

Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta 76 putničkih sjedala.

Povratne zrakoplovne karte za letove Zagreb – Mostar od danas su dostupne za kupnju na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr po promotivnoj cijeni već od 89 eura.

Podsjećamo, Croatia Airlines u ovogodišnjoj turističkoj sezoni uvodi još tri nove sezonske linije: Zagreb – Dublin, četvrtkom i nedjeljom (od 3. svibnja, prvi put u povijesti tvrtke), Dubrovnik – München pet puta na tjedan (od 30. travnja) i Split – Kopenhagen subotom (od 5. svibnja).

Osim novih linija, povećava se i broj tjednih letova na liniji Zagreb – Skoplje, Zagreb – Dubrovnik – Rim i Zagreb – Sankt Peterburg.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.

Croatia Airlines u 2017. godini prevezao je rekordnih 2,124.528 putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuje se i ove godine. – stoji u priopćenju nacionalnog avioprijevoznika.

Foto © Avioradar

Odgovori