Lufthansa: vraća se Airbus A340-600 s prvim razredom

 

Kako se polako vraća globalna potražnja za putovanjima, Lufthansa želi ojačati svoju premium ponudu iz Minhena, te će opet nuditi prvi razred na pojedinim rutama. Zbog toga će reaktivirati 5 svojih zrakoplova Airbus A340-600 s putničkom kabinom raspoređenom u 4 razreda. Prvi razred u tim zrakoplovima ima 8 sjedala.

Polijetanje A340-600 na komercijalnim letovima se očekuje tijekom ljeta 2022., te će letjeti prema odredištima u Sjevernoj Americi i Aziji. Odluka o reaktivaciji tih zrakoplova je donesena zbog povećane potražnje za putovanjima, bilo poslovnih, bilo turističkih.

U kasno ljeto 2023. u Lufthansinu flotu će se priključiti prvi zrakoplov Airbus A350-900 s prvim razredom, bit će baziran u Minhenu, te će povećati preimum ponudu u tom Lufthansinom čvorištu. Prije pandemije koronavirusa, Lufthansa je u svojoj floti imala 17 zrakoplova Airbus A340-600. Sad je 12 zrakoplova iz te flote u postupku prodaje, dok će se preostalih 5 reaktiviranih prodati u nekim kasnijim vremenima.

Ovo će biti jedinstvena prilika za sve one koji žele letjeti tim zrakoplovom, Lufthansa će biti jedna od nekoliko zračnih prijevoznika na svijetu koji lete s tim tipom, a jedina među najvećim prijevoznicima u svijetu. S dolaskom novih zrakoplova Airbus A350 s prvim razredom, postupno će se smanjiti potreba za A340-600 u floti. Iako smo svi mislili kako se A340-600 neće više nikad vratiti u Lufthansinu flotu, ipak se čudo dogodilo. Zato, ako ćete iduće godine putovati s Lufthansom na nekom longhaul letu, prije nego kupite kartu, provjerite koji se zrakoplovi nude na letovima, možda vam se ponudi baš A340-600 pa ga odaberite jer vam je to povijesna prilika ukoliko volite 4 motora na zrakoplovu.

Odgovori