Lufthansa počela sa sezonskim prometom za Rijeku

Njemački nacionalni zrakoplovni prijevoznik Lufthansa (LH/DLH), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, počeo je s prometom za Rijeku. Prvi dolazak bio je na liniji broj LH1408 iz Frankfurta za Rijeku. Iako je na ovoj liniji subotom najavljen novi zrakoplov Airbus A320neo, na prvom letu doletio je manji zrakoplov Airbus A319 (na slici). Lufthansa ujedno u ponudi ima i pojačanje na ovoj liniji: u odnosu na jedan let tjedno prošle godine, za ovu godinu u ponudi je i drugi let tjedno, srijedom, i to od 25. svibnja, zrakoplovom Airbus A319. Druga linija iz Münchena za Rijeku u ponudi je od 4. lipnja s jednim letom tjedno, subotom, ali manjim regionalnim zrakoplovom tipa Mitsubishi CRJ-900.

Istoga dana, od subote 9. travnja, Lufthansa je obnovila promet na sezonskim linijama iz Franfurta i Münchena za Zadar. Linija iz Franfurta za Zadar u ponudi je s četiri leta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, subotom i nedjeljom, odnosno jedan let tjedno više nego prošle godine. Linija iz Münchena za Zadar u ponudi je s tri leta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom, isto kao i prošle godine. 

Lufthansa je već ranije obnovila promet na sezonskim linijama iz Frankfurta i Münchena za Dubrovnik i Split i to već od subote 2. travnja.

Za Pulu je planiran početak prometa tek od 30. travnja iz Frankfurta, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom, odnosno jedan let tjedno više nego prošle godine. Duga linija iz Münchena za Pulu u ponudi je s tri leta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom, ali tek od 5. lipnja, također jedan let tjedno više nego prošle godine. 

 

 

Odgovori