Lufthansa obilježila 50 godina letenja u Centralnu i Istočnu Europu

Danas je Lufthansa obilježila 50 godina od prvih letova prema Budimpešti, Zagrebu, Beogradu i Bukureštu.

Tim povodom kompanija je redovan (Short Haul) let MUC-BUD odradila širokotrupnim zrakoplovom Airbus A350-941 reg.D-AIXC starim svega sedam mjeseci. 

Kako je let protekao javio nam je naš Ivo Gračanin:

“Zrakoplov je bio popunjen predstavnicima medija i ostalih uzvanika. Oko sto ljudi.

Tokom leta su nam pokazali kako radi “light show”, dakle pokazali kako tokom dugih letova bojama i svjetlima reguliraju da se putnik lakše privikne na jet lag i ostale stvari.

Dio stjuardesa je bio u retro odjeći, onakvoj kakva je bila u doba prvih letova prema našoj regiji.

Tokom leta su poslužili manji obrok, čokoladicu i piće.

Uz to, jedna priča o mađarskom dječaku koji izrađuje avione od drveta. Izradio je Lufthansin A350 i LH ga je nagradila letom, kako bi ostvario svoj san, letenje u Lufthansinom A350. Osmogodišnji dječak je svoj prvi let u životu odradio u društvu svog djeda.

LH A350 inače leti za Boston, Hong Kong, Mumbai i Delhi.

Za ovaj čarter let Lufthansa i aerodrom u Budimpešti su priredili veliko slavlje povodom 50 godina od pokretanja prve Lufthansine linije iz Frankfurta prema Budimpešti i drugim gradovima u regiji a koji su završavali u Bukureštu.

Zrakoplov A350 je prilikom prilaza aerodromu u Budimpešti napravio low pass te su time oduševili publiku i putnike u zrakoplovu. Letjelo se na nekih 100 stopa iznad piste te se napravio lijevi zaokret, zaokružilo i vratilo na istu pistu za slijetanje.
Nakon slijetanja dočekao nas je vodeni top.
Potom su bili organizirani prigodni govori i nakon toga domjenak.
Uzvanici koji nisu stigli sa zrakoplovom su imali priliku, podijeljeni u skupine, proći kroz avion i vidjeti kako izgleda novi LH zrakoplov.

Zrakoplov se u kasnim poslijepodnevnim stima vratio u svoju bazu u Minhen.

Polazak iz Minhena je bilo sa novog satelit terminala, koji je nedavno otvoren.
Ovime su povećali broj gateova u MUC, gdje imaju veliki porast broja putnika. Zbog tog porasta putnika će prebaciti svojih pet zrakoplova A380 u Minhen.” , javlja Ivo.

Lufthansa slavi 50. godina poslovanja u Hrvatskoj

“Centralna i Istočna Europa je od iznimne važnosti Lufthansa Grupi gdje naše kompanije imaju značajan broj putnika. Austrian, Brussels, SWISS i Lufthansa su prevezli 3.7 milijuna putnika ukupno u četiri zemlje u 2016. U 2017, grupa ima oko 550 letova tjedno u 16 gradova u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Srbiji što je 7% više nego prethodne godine”, rekao je Peter Pullem, direktor prodaje za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu.

Više o samom zrakoplovu i kompaniji donosimo uskoro a ovom prilikom u galeriji možete pogledati nekoliko “retro” fotografija Lufthanse:

[widgetkit id=”40″ name=”DLH50godina”]

Foto: Ivo Gračanin – Avioradar / Lufthansa

Odgovori