LILIAIR – novi austrijski zračni prijevoznik

 

Austrija je bogatija za jednog novog zračnog prijevoznika – LILIAIR. Bit će baziran u zračnoj luci Klagenfurt. Povezivat će Klagenfurt sa zračnim lukama u Njemačkoj: Frankfurtom, Münchenom i Hamburgom. Između Klagenfurta i Frankfurta će biti dva leta dnevno, jedan ujutro i jedan predvečer, osim subotom i nedjeljom kada će biti samo jedan let dnevno. Letovi su prilagođeni za jednodnevna poslovna putovanja te ostvarivanje veza za druga odredišta u Europi i svijetu preko zračne luke Frankfurt. Prema Münchenu i Hamburgu letjet će tri puta tjedno, za Hamburg ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom, dok će za München letjeti utorkom, srijedom i petkom.

 

Prvi letovi se očekuju 23. 4. 2023. te je moguće već sada rezervirati karte za letove preko web stranice liliair.com, no još uvijek nije moguće izravno kupiti karte na web stranici, već ostavljate svoje podatke pa vam se povratno javi agent za rezervacije. No, od ožujka 2023. bit će moguće kupiti karte i putem weba, a do početka letova i u samoj zračnoj luci.

Kada se implementira umrežavanje s međunarodnim sustavima rezervacija, bit će moguće rezervirati karte za presjedanje u Frankfurtu te će se, primjerice, moći letjeti iz Klagenfurta do New Yorka s presjedanjem u Frankfurtu.

U cijenu karte bit će uključen jedan komad predane prtljage težine do 21 kilogram te ručna prtljaga težine do 8 kilograma. Maksimalne dimenzije ručne prtljage iznose 55 x 40 x 23 centimetra.

Flota će se sastojati od dva zrakoplova CRJ900, a kapacitet zrakoplova je 90 sjedala.

 

LILIAIR u početku očekuje oko 50.000 putnika godišnje.

LILIAIR je osnovan od strane Grupacije LILIHILL koja je ujedno i većinski vlasnik zračne luke Klagenfurt. LILIHILL je u LILIAIR uložio 27 milijuna eura te je 100 % vlasnik. Pokratenjem novog zračnog prijevoznika otvorilo se 45 novih radnih mjesta.

Odgovori