Jet2 uvodi novu liniju Dubrovnik – Birmingham umjesto Monarcha

Prva zamjena za propali Monarch je Jet2 na novoj liniji Dubrovnik – Birmingham

Britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Jet2 (LS/EXS) u svom ljetnom redu letenja za 2018. godinu najavio je uvođenje nove linije Dubrovnik – Birmingham. Brza je to reakcija na propadanje konkurentskog britanskog zrakoplovnog prijevoznika Monarch Airlinesa (ZB/MON), koji je obustavio sav promet prošlog vikenda. Ujedno je to i prva reakcija na preuzimanje neke linije u Hrvatskoj na kojoj je letio ove godine Monarch Airlines.

(UPDATED) Britanski Monarch bankrotirao i obustavio sav promet

Iako je Monarch Airlines na ovoj liniji letio 3 puta tjedno, Jet2 dolazi sa 2 leta tjedno svakog utorka i subote od 26. svibnja do 3. studenog 2018. godine. Na ovoj liniji će letjeti zrakoplovi tipa Boenig 737-800 (na slici). Ujedno u ljetnom redu letenja za 2018. godinu već ranije je Jet2 najavio pojačanje na liniji Dubrovnik – London (zračna luka Stansted) koja djelomično za jedan let tjedno smanjuje izostanak Monarch Airlinesa iduće godine.

Jet2 pojačava liniju Dubrovnik – London iduće godine 

Već ranije je Jet2 najavio novu liniju Split – Birmingham nevezano za bankrot Monarch Airlinesa, koja će u potpunosti popuniti izostanak Monarch Airlinesa u Splitu. Ali ujedno će Jet2 značajno produžiti sezonu na liniji iz Birminghama za Split za čak gotovo 2 mjeseca duže u predsezoni i za mjesec dana duže u posezoni u odnosu na Monarch, koji je ove godine letio samo od 25. lipnja do 1. listopada.

Jet2 najavljuje prvu novu liniju za 2018. godinu

Foto: Avioradar J.K. (DBV/13.07.2017)

 

Odgovori