Jet2 obilježava 15 godina prometovanja prema Hrvatskoj

Vodeći britanski zračni prijevoznik Jet2.com prije točno 15 godina počeo je prometovati prema Hrvatskoj s tada tek dvije zračne rute koje su povezivale UK i Hrvatsku. Naime, u svibnju 2009. prvi put je zrakoplov Jet2.coma sletio u Dubrovnik iz zračne luke Belfast, a ubrzo nakon toga uslijedio je i prvi let za Split iz zračne luke Newcastle. Otada su milijuni putnika, koristeći usluge Jet2.com-a i turoperatora Jet2holidays, posjetili Hrvatsku.

„Posljednjih 15 godina Hrvatsku i Veliku Britaniju uspješno povezuje Jet2.com, vodeći britanski leisure zračni prijevoznik. Dugogodišnje strateško partnerstvo HTZ-a s ovim prestižnim zračnim prijevoznikom uvelike potiče rast broja dolazaka britanskih turista u Hrvatsku, što kontinuirano doprinosi pozitivnim turističkim trendovima s ovog važnog tržišta. Istovremeno, stabilna suradnja HTZ-a i Jet2.com-a snažno utječe na pozicioniranje Hrvatske kao sigurnog, pristupačnog i atraktivnog turističkog odredišta, o čemu svjedoči i najavljeno povećanje broja aviolinija prema Britancima omiljenim hrvatskim odredištima, Splitu i Dubrovniku“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako se veseli budućem zajedničkom partnerstvu koje se temelji na dugogodišnjem uzajamnom povjerenju, prijateljstvu i razumijevanju.

Danas Jet2.com i Jet2holidays, među ostalim, posluju kroz 13 linija prema Hrvatskoj iz osam britanskih zračnih luka. Tijekom glavnih ljetnih mjeseci, u srcu nadolazeće sezone, do 36 letova tjedno polazit će za Dubrovnik i Split, uključujući ekskluzivne Jet2.com rute koje će prometovati na relacijama Belfast International – Dubrovnik, Birmingham – Split, Edinburgh – Split, Leeds Bradford – Split i London Stansted – Split.

Kao odgovor na veliku potražnju za letovima i odmorima u Hrvatskoj, Jet2.com i Jet2holidays su u svoju ponudu na tržištu Velike Britanije prošle godine dodali i Pulu. Realizacija spomenutog povezivanja UK-a s Istrom očekuje se u ljeto 2025. godine. Letovi će biti dostupni iz Birminghama, Manchestera i Londona (Stansted).

„Danas provodimo iznimno popularan program letova i odmorišnih aranžmana u Hrvatskoj gdje smo dosad iz UK-a dovezli milijune putnika. Takav uspjeh tijekom posljednjeg desetljeća i pol ne bi bio moguć bez kvalitetnih odnosa koje gradimo s hrvatskim partnerima, na čemu im od srca zahvaljujem. Kako nastavljamo rasti i dovoditi sve više ljudi u ovu divnu zemlju, očekujemo još jači razvoj suradnje između Hrvatske i UK-a, što će potaknuti daljnji rast dolazaka britanskih, ali i drugih turista u ovo atraktivno mediteransko odredište“, rekao je Steve Heapy, izvršni direktor turoperatora Jet2.com i Jet2holidays.

U ljetnoj sezoni letenja 2024., hrvatski ACMI prijevoznik ETF Airways je s Jet2 ugovorio suradnju po kojoj EFT obavlja letove za Jet2 iz njegove baze u Manchesteru gdje su već bazirana dva zrakoplova: “S ponosom objavljujemo da ćemo ovog ljeta letjeti iz Manchestera za vodećeg britanskog turističkog prijevoznika Jet2.com i Jet2holidays. Naši Enterprise i Voyager dobili su Jet2.com bojanje, a kabina je nadograđena novim Jet2.com sjedalima. Ponosni smo i zahvalni na ovoj prilici i željni smo dati sve od sebe ovog ljeta.” – objavili su iz ETF Airwaysa.

Odgovori