IndiGo uvodi let Mumbai – Istanbul

 

IndiGo, najveći zračni prijevoznik u Indiji, objavio je pokretanje novog izravnog međunarodnog leta između Mumbaija i Istanbula. S tim je uveo drugi let iz Indije prema Europskom kontinentu. Let će se odvijati zrakoplovom Airbus A321neo.

Let iz Mumbaija prema Istanbulu nosit će broj 6E 0017, s trajanjem od 9 sati 20 minuta,. Polazak iz Mumbaija je u 3.10, u zračnoj luci Ras Al Khaimah se obavlja tehničko slijetanje, a u Istanbul se slijeće u 10 sati. Let će se odvijati svakodnevno, a prvi će biti 1. siječnja 2023.

Povratni let iz Istanbula u Mumbai će nositi broj 6E 0018, odvijat će se bez tehničkog slijetanja i bit će dosta kraći: trajat će 6 sati i 25 minuta. Polazak iz Istanbula je u 20.15, a slijetanje u Mumbai je u 5 sati idućeg dana. Prvi let će krenuti 1. siječnja 2023., a odvijat će se svakodnevno.

IndiGo ima codeshare sureadnju s Turkish Airlinesom te putnici mogu nastaviti putovanje prema mnogim odredištima diljem Europe. Za sada Zagreb i ostala odredišta u Hrvatskoj ne nalaze se među codeshare odredištima.

Prva linija koju je ovaj prijevoznik pokrenuo prema Europi je iz Delhija prema Istanbulu. Do danas se taj let obavljaju dva puta dnevno. Iz Delhija prema Istanbulu traje do 7 sati i 55 minuta, povratak traje 6 sati i 25 minuta, a leti se zrakoplovom Airbus A321neo.

IndiGo nudi mogućnost presjedanjanja u Mumbaiju i Delhiju te nude nastavak putovanja prema ostalim odredištima unutar Indije i Azije. Od poznatijih odredišta leti na Maldive, u Kuala Lumpur, Bangkok, Phuket, Hanoi, itd.

 

Maps generated by the Great Circle Mapper – copyright © Karl L. Swartz.

Odgovori