IATA – Godišnja Skupština 2017.

Čelnici svjetske zrakoplovne industrije, sastaju se od 04. do 06. lipnja u Cancunu, Mexico, na 73. Godišnjoj skupštini Međunarodne udruge zrakoplovnih prijevoznika (IATA) i Svjetskom Samitu zračnog prometa.

Kako je tim povodom izjavio Alexandre de Juniac, generalni direktor IATA-a “Okupljanjem zrakoplovnih lidera na 73. IATA AGM-u i Svjetskom Samitu, Cancun postaje ‘glavni grad zračnog prometa’. Najviši čelnici zrakoplovne industrije zajedno će raditi na rješavanju najkritičnijih pitanja u zračnom prijevozu. Vruće teme će uključivati ​​pronalaženje alternativnih načina za sigurno letenje bez dodatnih neugodnosti, kao što je primjerice aktualna zabrana laptopa u zrakoplovima, borba protiv trgovine ljudima, implementacija Carbon Offset i Programa smanjivanja emisije ugljičnog dioksida u međunarodnom zrakoplovstvu, kao i modernizacija procesa prijevoza tereta. “

IATA AGM (Annual General Meeting) i Svjetski samit okuplja direktore i viši menadžment iz 275 zemalja članica IATA-e, koja okuplja 83% ukupnog svjetskog zračnog prometa. U ovim događanjima će također sudjelovati i većinski dioničari, uključujući i predstavnike Vlada, međunarodnih organizacija i proizvođača.
Cjeloviti program AGM-a 2017. možete pogledati ovdje.

Foto: IATA

Odgovori