I Zračna luka Split ima razloga da slavi svoju najuspješniju sezonu

Osvrt na povećanje broja putnika za 23% i na izgradnju novog terminala u Splitu

I Zračna luka Split za Avioradar poslala je svoje statističke podatke za ovogodišnju vrlo uspješnu sezonu. Zadnji mjesec listopad 2017. godine sa 198.150 putnika bio je bolji za 18,1% u odnosu na prošlogodišnji listopad. Od početka ove godine do kraja listopada kroz Zračnu luku Split prošlo je 2.742.481 putnika, što je u odnosu za isto razdoblje prošle godine bolje za 23,1%

Za Avioradar iz Zračne luke Split stigla su očekivanja za iduću godinu: “Prema pristiglim najavama i dalje je prisutan trend povećanja iz prethodnih godina, te držimo da bismo mogli očekivati daljnje povećanje prometa putnika za više od 10% u 2018.godini.

Sa Zračne luke Split za Avioradar stigla je također informacija u kojoj fazi su aktualni građevinski radovi na rekonstrukciji i dogradnji novog putničkog terminala. “Radovi na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala odvijaju se u skladu s dinamičkim planom izvođenja radova. Izvedeno je 80% armirano betonske konstrukcije zgrade proširenja terminala. Završeni su radovi na izgradnji novog i rekonstrukciji posojećeg parkirališta. Autobusni terminal je građevinski završen i pri kraju je izvođenje svih instalacija u njemu. Odvijaju se radovi na montaži čelične konstrukcije pješačkog nathodnika.

Foto: Avioradar J.K. (SPU/08.2012)

Odgovori