Grčki Aegean najavio zimski promet za Dubrovnik

Grčki nacionalni zrakoplovni prijevoznik Aegean Ailines (A3/AEE), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, još nije obnovio sezonski promet za Hrvatsku ove godine, ali već je u ponudu uvrstio nove letove u predstojećem zimskom redu letenja. Naime, Aegean planira obnoviti sezonski promet iz Atene za Dubrovnik od 17. svibnja s tri leta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, a u srcu sezone u planu je i četvrti let tjedno, ponedjeljkom. Najavljena je i nova linija iz Soluna za Dubrovnik s tri leta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom, od 1. srpnja. 

Novo u ponudi na liniji Atena – Dubrovnik su sada i dva leta tjedno, utorkom i petkom, u predstojećem zimskom redu letenja i to od 1. studenog do 6. siječnja iduće godine. Aegean je trenutačno prvi zrakoplovni prijevoznik koji najavljuje novi zimski promet prema Dubrovniku. Već je letio za Dubrovnik preko zime, ali je promet bio prekinut 4. siječnja 2020., neposredno prije izbijanja pandemije.  

Aegean planira obnoviti promet i na sezonskoj liniji Atena – Zagreb i to od 16. lipnja s dva leta tjedno, srijedom i subotom. Na ovoj je liniji prekinuo promet nakon izbijanja pandemije. Sad planira povratak s jednim letom tjedno manje, ali ipak s većim kapacitetom jer su najavljeni veći zrakoplovi, Airbus A320 i Airbus A320Neo (na slici) umjesto manjih zrakoplova Bombardier Q400 koji su letjeli za Zagreb prije izbijanja pandemije. 

Odgovori