Francuski TUI značajno smanjio promet prema Hrvatskoj

Francuska podružnica turističke grupacije TUI značajno je ove godine smanjila zrakoplovne linije prema Hrvatskoj. Od prošlogodišnjih 10 linija, ostale su samo dvije.

Najbolje je prošao Brač. Jedina linija iz Francuske prema Braču ostaje u prometu i ove godine, odnosno Deauville – Brač, jednom tjedno, subotom sa zrakoplovom Embraer ERJ-190 (na slici i videu).

U Splitu je od prošlogodišnjih 5 linija ostala samo jedna. Linija Paris (zračna luka “Roissy – Charles de Gaulle”) – Split u prometu je jednom tjedno i to nedjeljom umjesto ponedjeljkom prošle godine, sa zrakoplovom Boeing 737-800. Ukinute su linije iz Lillea, Lyona, Nantesa i Toulousea.

Za Dubrovnik ove godine TUI nema linija iz Francuske. Ukinute su četiri prošlogodišnje linije i to iz Deauvillea, Lyona, Nantesa i Pariza. Na svim linijama iz Francuske za Hrvatsku za TUI su letjeli zrakoplovi belgijskog zračnog prijevoznika TUI Airlines Belgium (TB/JAF).

U turističkoj ponudi svi paket aranžmani iz navedenih odredišta osim Lillea ostaju u ponudi kod TUI-a i ove godine, ali zračni prijevoz za te turističke aranžmane planiran je redovitim linijama zračnog prijevoznika Volotea (V7/VOE) ili charter letovima zračnog prijevoznika ASL Airlines France (5O/FPO)

Foto i video © Eddy Meštrović (06.2018/BWK)

Pročitajte još:

Odgovori