European Coastal Airlines na DBV

 

 

Kako je i {modal index.php/vijesti/hrvatska/142-eca-split-dubrovnik}najavljeno{/modal}, od danas je European Coastal Airlines započeo sa redovnim letovima iz Splita (Downtown) za Dubrovnik (Zračna luka).

Zrakoplov DHC6-300 Twin Otter reg. 9A-TOA tvrtke European Coastal Airlines (CC2421) iz Splita je poletio u 13:00 te na dubrovačku zračnu luku sletio u 13:48 sati.
Polijetanje prema Splitu (CC2321) je najavljeno za 15:15 sa slijetanjem u 16:00 sati.

Kompanija radi na iznalaženju boljeg rješenja, odnosno da se ponton za prihvat zrakoplova postavi u akvatoriju gruške luke.

Županija Dubrovačko – neretvanska je u {modal http://www.dubrovacko-neretvanska-zupanija.hr/novost.php?id=6264}priopćenju{/modal} napomenula da je prostorno-planskom dokumentacijom predviđeno hidroavionsko pristanište u Batahovini na kojem je u relativno kratkom roku moguće uspostaviti mjesto za pristan hidroaviona, međutim tvrtci European Coastal Airlines takva lokacija nije prihvatljiva. Županijska lučka uprava Dubrovnik ponudila je i jednu lokaciju u samom gruškom akvatoriju. Očekuje se da će prijevoznik odabrati za njega najpovoljniju lokaciju te da će se na nov način povezati regionalno središte Dubrovnik s otocima, ali i s talijanskom obalom Jadrana.

Posada:

Capt: Pawel Wolski

F/o: Maria Amalie Wiuff

 

Foto: Avioradar

 

 

Odgovori