ECA uvodi linije za Anconu I Rab

 

 

Obalni avioprijevoznik European Costal Airlines od 1. veljače povezao je Zadar s dvije nove destinacije Rabom i talijanskom Anconom, koja je zamijenila dosadašnju liniju s Raba. 

Hidroavion de Havilland Twin Otter 6-300 prometuje na obje linije s četiri polazaka tjedno ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Polasci leta za Rab CC5151 su u 12:00 a predviđeno trajanje leta je 29 minuta. Povratni let za Zadar CC3151 polijeće u 12:50. Cijene leta su promjenjive i kreću se od 224,50 kn. Let iz Ancone za Zadar CC6621 polazi u 10:30 a povratak iz Zadra CC2561 je u 13:40 uz predviđeno trajanje leta 52 minute uz početnu cijenu od 299.50 kn.Kao privremeno rješenje avioni polijeću sa Zračne luke Zadar dok se ne uredi hidroavionsko pristanište u luci Zadar.

Ovakvo rješenje nije isplativo zrakoplovnom prijevozniku ni putniku jer dodatan trošak čine pristojbe zračne luke, a putniku transfera do centra grada što povećava i vrijeme putovanja, pa je European Costal Airlinesu u interesu da poveže centre gradova.  Prije izdavanja suglasnosti Grada Zadra za lokaciju pristaništa, čeka se prihvaćanje arhitektonsko-urbanističkog rješenja za moguće lokacije Jazine i Novu rivu, a suglasnost grada je preduvjet za raspisivanje natječaja za koncesiju. Kao privremeno rješenje spominju se lokacije ispred marine Tankerkomerca ili prodavaonice karata Jadrolinije u gradskoj luci.

Foto: Avioradar

Odgovori