Emiratesovo posebno bojanje Airbusa A380

 

Emirates, partner i službeni zračni prijevoznik Expoa 2020 koji će se održati u Dubaiju, predstavio je posebno bojanje svojeg zrakoplova Airbus A380 koje će promovirati taj događaj. Ono predstavlja veliki zaokret od standardnog bijelo-zlatnog bojanja. Preko cijelog zrakoplova prenose se poruke „Dubai Expo”, „Be Part of the Magic” dok je na motorima oglašeno trajanje Expoa.

Kao dodatak, hrabra stjuardesa koju ste mogli vidjeti nedavno u reklami gdje stoji na vrhu Burj Khalife, sad na zrakoplovu nosi natpis „See you there” i „Dubai Expo Oct-Mar 2022”.

Emiratesov natpis na dnu zrakoplova kojeg vidimo kad nas prelijeće, sad je izmijenjen i zamijenjen natpisom „Dubai Expo”. Zrakoplov će letjeti idućih 6 mjeseci u Emiratesovoj mreži.

Cjelokupno bojanje su obavili Emiratesovi zaposlenici. Ono nisu samo naljepnice, već je zrakoplovu skinuta stara boja kako bi bio obojan u ovo posebno bojanje pri kojem je korišteno 11 različitih boja. Zrakoplov nosi registraciju A6-EEU. Na motore su nanesene naljepnice, što je i slika stjuardese. Sam postupak bojanja i stavljanja naljepnica je trajao 16 dana i pritom je potrošeno 4.379 radnih sati.

Emirates ima dugu tradiciju posebnog bojanja svojih zrakoplova Airbus A380 i Boeing 777, a do sad ih je imao stotinjak.

Zrakoplov s novim bojanjem prvi let će imati prema Los Angelesu 29. 9. 2021.

Odgovori