Dvomilijunti putnik u Zračnoj luci Split

Zračna luka Split dočekala dvomilijuntog putnika prvi put u svojoj povijesti

Jučer 26.9. 2016. godine je u Zračnoj luci Split, po prvi put u njenoj 50-godišnjoj povijesti, dočekan dvomilijunti putnik, gospođa TATIANA KREMEN iz Ukrajine, koja je stigla na letu Croatia Airlinesa OU4439, iz Münchena.

Rezultat je to trenda rasta broja putnika i zrakoplova, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split bilježi rast prometa putnika od 17% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje (prvih 8 mjeseci). Samo u mjesecu srpnju kroz zračnu luku u Splitu prošlo je 544.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu.

Prigodom dolaska prvog dvomilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor gosp. Lukša Novak sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, gospodin Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova na europskoj destinaciji po izboru gospođe, dok joj je gospođa Davina Đirlić Ljubičić iz hotela Park iz Splita uručila voucher za vikend aranžman u hotelu Park (vrijeme korištenja – prema dogovoru). Gospođa KREMEN je bila veoma uzbuđena i izjavila je da je ovo bilo veliko i ugodno iznenađenje za nju. Izjavila je da će sigurno opet posjetiti našu zemlju.

Foto: Avioradar J.K. (SPU/08.2012)
Izvor: Zračna luka Split

Odgovori