Doček prvog leta Laudamotiona iz Berlina u Rijeku

Novoosnovani zračni prijevoznik Laudamotion (OE/LDM) danas je prvi put sletii u zračnu luku Rijeka na novoj sezonskoj liniji Rijeka-Berlin. Na letu OE26 iz berlinske zračne luke “Tegel” (TXL) bilo je 76 putnika dok na povratnom letu (OE27) putuje 45 putnika.

Iako je prvi let odrađen zrakoplovom Ryanaira Boeing 737-800 registracijskih oznaka EI-GDH, očekuje se da će na novoj sezonskoj liniji prometovati Airbus A320.

Laudamotion (OE/LDM) novi je zračni prijevoznik registriran u Austriji. Nakon propadanja austrijskog zračnog prijevoznika Niki (HG/NLY), slavni bivši bolid Formule 1, Niki Lauda, ponovno se vraća u zrakoplovni biznis. Za ljetni red letenja 2018. godine uspio je dogovoriti suradnju s irskim niskotarifnim prijevoznikom Ryanair (FR/RYR). Upravo ta suradnja donosi Rijeci novu liniju.

Nova linija na kojoj će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A320 Laudamotiona, a bit će u prodaji kod Ryanaira, dolazi sa zračne luke “Tegel” u Berlinu. Linija Rijeka – Berlin bit će u prometu dva puta tjedno, četvrtkom i subotom od 2. lipnja do 27. listopada 2018. godine.

Direktor Zračne luke Rijeka d.o.o., Tomislav Palalić, za Avioradar je izjavio je kako je izrazito zadovoljan ovom novošću te da tvrtka i dalje intenzivno radi na otvaranju novih linija i dovođenju novih zračnih prijevoznika.  

U nastavku donosimo snimku tradicionalnog ‘tuširanja’ zrakoplova prilikom otvaranja nove zrakoplovne linije.

Foto & Video © Zračna luka Rijeka (RJK/2.6.18.)

Odgovori