Air Canada Rouge uvela izravni let između Zagreba i Toronta


Tradicionalnim vodenim pozdravom u zračnoj luci “Franjo Tuđman” obilježen je dolazak novog zrač prijevoznika Air Canada Rouge na liniji Toronto-Zagreb-Toronto. Air Canada je u Hrvatskoj posljednji put letjela u ljeto 1991. godine i svojim ponovnim dolaskom obogatit će Zagreb i zagrebačku zračnu luku još jednim interkontinentalnim letom.

Prigodna svečanost u povodu inauguracijskog leta prijevoznika Air Canada Rouge održana je u prostoru međunarodnog odlaska zračne luke “Franjo Tuđman”, uz sudjelovanje putnika koji su čekali povratni let za Toronto. U ime domaćina Međunarodne zračne luke Zagreb, dobrodošlicu Air Canada Rougeu zaželjela je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica MZLZ Zemaljske usluge, naglasivši da će novi prijevoznik dodatno utjecati na pozitivne prometne rezultate i rast broja putnika koje zračna luka “Franjo Tuđman” kontinuirano bilježi dulje razdoblje.

Predstavnica Air Canada Rougea, Carolyn Hadrović, koja je pristigla zrakoplovom iz Toronta, izrazila je zadovoljstvo svečanim dočekom u Zagrebu i suradnjom s timom zagrebačke zračne luke te istaknula uvjerenje kako će ovaj let pridonijeti dodatnom zbližavanju Hrvatske i Kanade te jačanju gospodarskih i turističkih veza koje Kanada i Hrvatska tradicionalno njeguju.

U ime Veleposlanstva Kanade okupljenima se obratio i Daniel Zaharychuk, voditelj programa Službe za vanjsku politiku i diplomaciju Veleposlanstva Kanade, koji je istaknuo kako se ove godine obilježava 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kanade i Hrvatske, a dolazak Air Canada Rougea na izravnom letu iz Toronta će, uz ostalo, biti snažan generator gospodarskih i turističkih dolazaka kojih je prošle godine bilo više od 150.000.

Air Canada Rouge je sestrinska low cost tvrtka Air Canade koja je najveći kanadski zračni prijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu.  Matična zračna luka mu je u Torontu, u zračnoj luci s gotovo 50 milijuna putnika godišnje i najvećim čvorištem međunarodnih putnika u Sjevernoj Americi. Air Canada Rouge u Zagreb će letjeti zrakoplovima  tipa Boeing 767-300, a let će trajati 9 sati i 25 minuta. Četiri leta tjedno su u ponudi i to utorkom, srijedom, četvrtkom i subotom iz Toronta za Zagreb, a dan kasnije, srijedom, četvrtkom, petkom i nedjeljom u pravcu iz Zagreba za Toronto.

 

O Air Canada Rouge

Air Canada Rouge osnovana je 2013 godine i leti na manje frekventnim letovima Air Canade, uglavnom prema turističkim odredištima u svijetu i to njih 76 od kojih je 16 u Europi koje su proširili sa 3 nova u ovoj godini, uz Zagreb, još Bukurešt i Porto. Aktualno u svojoj floti ima 24 zrakoplova tipa Boeing 767-300ER te 20 manjih zrakoplova tipa Airbus A319 i 5 zrakoplova tipa Airbus A321.

 U nastavku donosimo red letenja nove linije Air Canada Rougea, galeriju fotografija s dočeka te snimku tradicionalnog ‘tuširanja’ zrakoplova.

 

 

 [widgetkit id=”75″ name=”AC_Rouge_Docek”]

Foto & Video © Avioradar – K.M i B.H (ZAG/3.6.18.)

 

 

Odgovori