Delta Air Lines naručuje 20 redizajniranih CRJ 900

Delta Air Lines je s Bombardierom potpisala ugovor o nabavci novih, redizajniranih regionalnih zrakoplova CRJ 900. Time Delta postaje „launch costumer“ nove ATMOSPHÈRE kojom je osvježen izgled poznatog regionalnog zrakoplova, čiji je prototip inačice 900 poletio 2001.

Prvi zrakoplovi s novom kabinom bi trebali pristizati već krajem 2018., a nosit će „livery“ Delta Connectiona. Bombardier objavljuje kako je vrijednost potpisanog ugovora o nabavci 20 novih zrakoplova 961 milijun američkih dolara.

Deltini zrakoplovi s novom ATMOSPHÈRE kabinom imat će konfiguraciju od 2 razreda s ukupno 70 sjedala. Uz povećanje prostora za odlaganje ručne prtljage, Bombardier ističe kako je riječ o zrakoplovu s najvećim prozorima u klasi, povećanom pristupačnosti za putnike s invaliditetom te povećanjem „osobnog prostora“ za putnike.

Uz to, nova ATMOSPHÈRE kabina pruža zrakoplovnim tvrtkama više mogućnosti za IFE (in-flight entertainment), za ugradnju Wi-Fi sustava za putnike i za ugradnju utičnica za punjenje mobilnih uređaja.

Iz Bombardiera naglašavaju kako je, uključujući nove narudžbe, zabilježeno 1.953 „firm orders“  za CRJ serije zrakoplova.

Više o redizajnu zrakoplova koji bi u bliskoj budućnosti mogli letjeti i za europske zrakoplovne tvrtke, možete pronaći na: DiscoverAtmosphere.com

Foto © Bombardier Aerospace

Odgovori