Croatia Airlines uvodi letove iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja (počinje 29. ožujka 2020.) uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala.

Dva dana poslije, 3. svibnja 2020., uvode se i redoviti međunarodni letovi na liniji Zagreb – Podgorica, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi će se također obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400. Od danas su prodaji povratne zrakoplovne karte na obje linije.

U odnosu na lanjsku turističku sezonu, u kojoj je kompanija raspolagala s flotom od 14 zrakoplova (12 vlastitih i 2 unajmljena zrakoplova CRJ 1000,) Croatia Airlines u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više. Na temelju dugoročnog najma (dry lease) u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu. Osim toga, u razdoblju od travnja do listopada o.g. planiran je i kratkoročni najam (wet lease) jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika Air Nostrum. Tako će kompanija ove godine raspolagati s flotom od 15 zrakoplova (dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jedan zrakoplov CRJ1000).

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno će letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država, čime nacionalni avioprijevoznik nastavlja pridonositi redovitom i cjelogodišnjem povezivanju u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, kao i pružati snažnu potporu razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske.

Foto © Karlo Mudri (ZAG/2019)

Pročitajte još:

Odgovori