Croatia Airlines školuje tehničko osoblje

 

Croatia Airlines predstavio jedinstveni međunarodni program školovanja tehničkog osoblja i nove ugovore o servisiranju inozemnih zrakoplova.

Danas je u Tehničkom središtu Croatia Airlinesa predstavljen novi međunarodni program školovanja tehničkog osoblja, jedini takve vrste u Europi, koji je pokrenut u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica. Uprava tvrtke predstavila je i nove ugovore o održavanju inozemnih zrakoplova u sklopu kojih je dogovoreno obavljanje najzahtjevnijih tehničkih pregleda na zrakoplovima Thomasa Cooka i TACA-e. Dodatni razvoj tehničkog središta tvrtke, koji se temelji na hrvatskom znanju i međunarodno priznatoj stručnosti, omogućit će kompaniji da u ovom sektoru poslovanja ostvari prihod od oko 33,000.000 kuna u 2015. godini.

 

Novi međunarodni program školovanja tehničkog osoblja u Tehničkom školskom centru Croatia Airlinesa projekt je iznimnoga komercijalnog, ali i strateškog potencijala. Odobrila ga je i certificirala Europska agencija za sigurnost zračnog prometa (EASA) i očekuje se da će privući veliki broj polaznika iz cijelog svijeta. Program je jedinstven po tome što polaznici, na jednome mjestu, dobivaju objedinjenu i teorijsku i praktičnu nastavu te mogućnost završetka školovanja stjecanjem akademske titule.

 

Konkretno, program omogućuje polaznicima dobivanje osnovne tehničke dozvole B1 za održavanje zrakoplova, kao i inženjerske dozvole C1 za vođenje velikih pregleda na zrakoplovu. Osim toga, polaznicima se omogućuje i dobivanje dozvole za održavanje zrakoplova Airbus 320. Dakle, studentima je tijekom studija omogućeno da objedine teoriju i praksu, koja rezultira dobivanjem akademske titule inženjera prvostupnika. 

 

U prvoj skupini školovat će se 12 polaznika iz Velike Britanije, Njemačke, Cipra, Pakistana i Bliskog Istoka.

Mogu reći da smo vrijednim radom od učenika postali učitelji na globalnom tržištu. Pokretanjem ovoga programa još snažnije smo iskoračili na međunarodno tržište visokostručnog obrazovanja u zrakoplovnoj industriji i omogućili još veći izvoz hrvatskog znanja. Drugim riječima, sada izvozimo znanje u koje smo kontinuirano ulagali i vjerujem kako možemo postati vodeća kompanija u ovom segmentu poslovanja. Tu sam osobito  ponosan na naše kvalitetne i stručne zaposlenike, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće – istaknuo je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Novost u poslovanju Tehničkog središta Croatia Airlinesa predstavljaju i novi ugovori sa aviokompanijama Thomas Cook i TACA o tehničkom održavanju zrakoplova. Osobita je vrijednost ovih ugovora to što su dobiveni na temelju međunarodnog natječaja, što je dodatna potvrda da Croatia Airlines već sada uspješno konkurira drugim europskim i svjetskim kompanijama u ovom segmentu poslovanja. Na četiri zrakoplova Thomasa Cooka obavit će se D-check, odnosno najveći servisni pregled zrakoplova. Podsjetimo, prvi D-check u Tehničkom središtu Croatia Airlinesa obavljen je 2013. godine, upravo na zrakoplovu kompanije Thomas Cook. Cjelokupan pregled trajao je 36 dana, a ukupna vrijednost radova iznosila je oko 4,2 milijuna kuna.

Tehničko središte Croatia Airlinesa ove će godine ostvariti oko 33,000.000 kuna prihoda

Komercijalno školovanje tehničkog osoblja i novougovoreni poslovi servisiranja zrakoplova dodatno će osnažiti profitabilnost Tehničkog središta Croatia Airlinesa, kojemu je, nakon otvaranja novog hangara u ožujku ove godine, znatno povećan kapacitet poslovanja. To će kompaniji omogućiti da u ovom sektoru poslovanja ostvari prihod od oko 33,000.000 kuna u 2015. godini. Podsjećamo, treći hangar izgrađen je vlastitim sredstvima Croatia Airlinesa, a riječ je o investiciji vrijednoj 15,000.000 kuna

foto: Croatia Airlines

Odgovori