Croatia Airlines počeo s prometom na prvoj zimskoj liniji iz Zadra

Hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, u utorak, 31. listopada, počeo je s prometom na novoj zimskoj liniji iz Zadra za München. Zrakoplov Bombardier Q400 svečano je dočekan vodenim slavolukom na prvom dolasku iz Münchena. Ova linija bit će u prometu dva puta tjedno, utorkom i subotom, od 31. listopada do 9. siječnja.

Croatia Airlines uvodi novu zimsku liniju iz Zadra

Zračna luka Zadar:

Tom prigodom dočekani su prvi putnici na letu iz Münchena u Zadar, a nakon toga ispraćeni su i putnici na prvom letu iz Zadra u München. Povodom uvođenja nove linije, svi putnici na današnjim letovima (OU4674 München – Zadar i OU4675 Zadar – München) nagrađeni su voucherom u iznosu od 20 eura koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom.

Do sredine siječnja 2024. godine zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Zadar i München dvaput na tjedan, utorkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Bombardier Q400 kapaciteta 76 sjedala.

Marija Pavić, voditeljica prodaje Croatia Airlinesa, na današnjoj je svečanosti istaknula: “Drago nam je što smo u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Zračnom lukom Zadar uspostavili novu liniju te tako putnicima iz ove regije ponudili izravnu zračnu vezu s Europom tijekom zimskog razdoblja. Vjerujem da će putnici iskoristiti nove mogućnosti putovanja, a isto tako da će ovaj zajednički produkt pridonijeti razvoju turističkih potencijala Zadarske županije te još uspješnijem poslovanju Zračne luke Zadar.”

Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar, istaknuo je: Proširenje mreže odredišta u zimskome redu letenja strateški je cilj Zračne luke Zadar. Iznimno nam je drago što nam u tom smjeru uvelike pomažu naš domaći zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines i županijska Turistička zajednica. Nadamo se da je uvođenje linije Zadar – München u zimskome redu letenja samo početak u ostvarivanju tog cilja.”

“Izražavam veliko zadovoljstvo i najsrdačnije pozdravljamo uvođenje zimske međunarodne zrakoplovne linije Zadar – München uz želju da ona već u sljedećoj sezoni preraste u cjelogodišnju. Turistička zajednica Zadarske županije ustrajno djeluje upravo na privlačenju turista izvan mjeseci najsnažnijih turističkih kretanja, a ovo je važan korak k daljnjem razvoju cjelogodišnjeg turizma. Uvođenje ove linije predstavlja veliki poticaj i važan čimbenik u još značajnijem rastu poslovnih putovanja, tzv. MICE segmenta u kojem Zadarska županija gradi sve veću perspektivu, posebno najavama otvaranja značajnijih hotelskih kapaciteta te izgradnje kongresnih sadržaja.” – rekla je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

Odgovori