Croatia Airlines i Asiana Airlines potpisali sporazum o suradnji u prijevozu putnika

Zagreb, 28. prosinca 2017. – Hrvatski i korejski nacionalni avioprijevoznici Croatia Airlines i Asiana Airlines, oboje članovi najvećega svjetskog udruženja zrakoplovnih kompanija Star Alliancea, potpisali su sporazum o code share suradnji. Sklapanjem ovog sporazuma i izgradnjom zajedničkog proizvoda obje tvrtke očekuju još bolje pozicioniranje na visoko kompetitivnom tržištu putničkog prijevoza između Hrvatske i Južne Koreje.

Croatia Airlines, u sklopu ove suradnje putnicima omogućuje priključne letove preko Frankfurta, Londona i Pariza u Seoul, odnosno iz Seoula preko navedenih europskih čvorišta u Zagreb, Split i Dubrovnik.

Asiana Airlines zrakoplovna je tvrtka sa sjedištem u Seoulu, glavnom gradu Južne Koreje, koja u floti ima i najsuvremenije zrakoplove Airbus A350. Iz Seoula obavlja letove u 63 odredišta diljem svijeta (Sjeverna Amerika, Europa, Bliski istok, Azija i Australija), a godišnje preveze gotovo 20,000.000 putnika.

– Drago nam je što je naša usluga u sklopu ove suradnje postala još dostupnija korejskim turistima, koji su posljednjih godina lider u povećanju broja azijskih turista u Hrvatskoj. Ovo je još jedan primjer kojim globalne zrakoplovne tvrtke prepoznaju kvalitetu usluge Croatia Airlinesa i svoje putnike usmjeravaju na naše letove kao partnerske kompanije – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa u povodu potpisivanja code share ugovora.

Code share letovi Croatia Airlinesa i Asiana Airlinesa dodatna su pogodnost putnicima s korejskog tržišta, kojih se ove godine u Hrvatskoj očekuje gotovo 500.000, kao i putnicima iz Hrvatske s obzirom na činjenicu da se 23. zimske olimpijske igre održavaju u korejskom Pyeongchangu u veljači 2018. godine.

Croatia Airlines, koji obavlja regionalne letove na području Europe, u sklopu ovakvih  suradnji svoje je letove učinila dostupnima i izvan granica Europe. Osim Asiana Airlinesa, komercijalne suradnje u prijevozu putnika sa zajedničkim oznakama letova već su ostvarene s uglednim svjetskim avioprijevoznicima United Airlinesom, Air Canadom, Singapore Airlinesom i Air Indijom, kao i s većinom europskih avioprijevoznika u članstvu Star Alliancea.

Kao nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines tako dodatno pridonosi razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske, a istodobno i snaženju hrvatskoga gospodarstva. Pritom se pozitivni efekti bilježe i na rastu putničkog prometa, koji će ove godine doseći rekordnu razinu od 2,100.000 putnika.

Izvor: Croatia Airlines / Foto: Avioradar J.K. (FRA/26.05.2012)

Odgovori