CMA CGM i Air France – KLM dogovorili strateško partnerstvo

 

CMA CGM grupa i Air France-KLM objavili su kako su potpisali dugotrajni ugovor o partnerstvu u zračnom prijevozu tereta. S ovim partnerstvom obje tvrtke će kombinirati zajedničke mreže odredišta, kapacitete i ostale usluge u globalnom prijevozu tereta.

Ugovor je potpisan na 10 godina, s mogućnošću produženja. Obje tvrtke će udružiti svoje flote, te će zajednička flota imati inicijalno 10 zrakoplova, uz dodatnih 12 naručenih.

Plan je imati četiri teretna zrakoplova u floti zračnog prijevoznika CMA CGM Air Cargo, s dodatnih osam naručenih od kojih bi, prema planu, dva mogla ući pod upravljanje Air France-KLM-a.

Zračni prijevoznik Air France – KLM imat će šest teretnih zrakoplova baziranih u zračnim lukama Pariz Charles de Gaulle i Amsterdam, uz narudžbe za dodatna četiri zrakoplova.

Ovo novo partnerstvo uključuje i prijevoz tereta u putničkim zrakoplovima Air France – KLM-a koji imaju flotu od preko 160 konghaul zrakoplova, što će omogućiti povećanje kapaciteta, dostupnost prijevoza na više zračnih luka diljem svijeta.

Kao dio ovog partnerstva, CMA CGM će postati dioničar Air France – KLM grupe sa 9 % udjela.

Odgovori