Britanski TUI Airways uvodi dvije nove linije iz Engleske za Dubrovnik

Britanski TUI Airways uvodi nove linije za Dubrovnik iz East Midlandsa i Newcastela

TUI Airways (BY/TOM) je novo službeno ime britanskog zrakoplovnog prijevoznika u vlasništvu turističke grupacije TUI, koji nam je do sada bio vrlo dobro poznat sa svojim Dreamlinerima pod imenom Thomson Airways. Do službenog preimenovanja je došlo 2. listopada ove godine. Usporedo sa promjenom imena zrakoplovne tvrtke nestaje i ime turističke agencije Thomson, koja sada nosi ime TUI. Pored novog imena zrakoplovne tvrtke njihov ljetni red letenja za 2018. godinu ima dvije nove linije iz Engleske za Dubrovnik.

Nova linija Dubrovnik – East Midlands (zračna luka u središnjoj Engleskoj u blizini gradova Nottingham i Derby) će biti u prometu jednom tjedno svakog četvrtka od 3. svibnja do 25. listopada 2018. godine. Druga nova linija je Dubrovnik – Newcastle koja je bila u prometu prošle godine, ali ove godine je bila otkazana. Iduće godine se vraća s jednim letom tjedno svakog četvrtka u istom razdoblju od svibnja do listopada. Na obje nove linije će letjeti zrakoplovi tipa Boeing 737-800 (na slici).

Ovim pojačanjem za dodatne dvije linije svakog četvrtka će u prijepodnevnim satima dolaziti čak 8 zrakoplova TUI Airwaysa od kojih dva zrakoplova će biti tipa Boeing 787-800 Dreamliner, o čemu smo na Avioradaru već pisali ranije:

Ljeto 2018: Thomson Airways dolazi u Pulu s Dreamlinerom

Foto: Avioradar J.K. (DBV/07.2017)

 

Odgovori