Braathens iduće godine s većim zrakoplovima za Split

Švedski zrakoplovni prijevoznik Braathens International Airways (TT/BIX) uskoro preuzima tri zrakoplova Airbus A320 kojima će proširiti trenutačnu flotu od četiri zrakoplova Airbus A319. Ovaj zrakoplovni prijevoznik počeo je s prometom u rano proljeće ove godine kao tvrtka kći švedskog regionalnog prijevoznika Braathens Regional Airlines (TF/SCW). Glavno poslovanje tvrtke je promet na regionalnim linijama u Skandinaviji s 14 zrakoplova ATR-72-600, a za charter linije prema turističkim odredištima na Mediteranu osnovana je nova tvrtka kći.

Braathens je već letio cijelu ljetnu sezonu ove godine sa zrakoplovima Airbus A319 na charter linijama za Split iz Göteborga, Jönköpinga, Kalmara, Kopenhagena, Malmöa, Norrköpinga, Örebra, Osla i Växjöa za turističku agenciju Apollo. Za iduću godinu u rezervacijskim sustavima već možemo vidjeti i dodatne charter letove iz Stockholma na kojima će letjeti i novi veći zrakoplovi Airbus A320.

Već dugi niz godina traje ova poslovna suradnja o prometu charter linija za turističku agenciju Apollo, samo što su prije nekoliko godina ove charter linije bile u prometu uglavnom sa zrakoplovima British Aerospace ARJ-100 pod starim imenom ove zrakoplovne tvrtke, Malmö Aviation (TF/SCW). Pod starim imenom projevoznik je letio i na charter linijama iz Skandinavije i za Dubrovnik, Pulu, Rijeku, Zadar i Zagreb.

Odgovori