Avionom iz Rijeke za Beograd za samo 80 minuta

Nakon skoro 30 godina, od lipnja iz ZRAČNE LUKE RIJEKA možete letjeti za BEOGRAD. 

Zrakoplovi će polijetati dvaput tjedno, utorkom i petkom tijekom cijele godine. Cijene karte variraju ovisno o razdoblju putovanja, a možete ih kupiti na www.airserbia.com.

ZL Rijeka: Prvi let Air Serbie za Rijeku

Umjesto dosadašnjih skoro šest sati provedenih na putu, putnici će moći iz Rijeke do Beograda stići za samo 80 minuta. Promet na navedenoj liniji će obavljati Air Serbia zrakoplovom ATR 72 koji može primiti 66 putnika, a tijekom visoke sezone i zrakoplovom A319 kapaciteta 144 sjedišta. Air Serbia je srpski nacionalni zračni prijevoznik koji leti do ukupno 49 odredišta u Europi i na Mediteranu, ali ima i izravne linije za Bliski istok i Sjevernu Ameriku, a posredstvom Etihad Airways-a nudi i izravne letove iz Beograda do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji i Africi.

 

 

Budite s nama jer uskoro kreće i NAGRADNI NATJEČAJ u kojem će AvioRadar u dva navrata u suradnji sa ZL Rijeka i Air Serbia dijeliti 2 puta povratne karte na ovoj liniji. Pratite nas i možda ćete baš Vi uživati u prekrasnom Beogradu.

 

Što vidjeti u Beogradu?

 

Beograd je jedan od najstarijih gradova u Europi, a osnovali su ga Kelti u 3. stoljeću prije Krista.

Grad u kojem živi oko 1,6 milijuna stanovnika prepun je zanimljivosti koje možete vidjeti. Nakon razgledavanja znamenitosti, najbolje je iskusit društveni život Beograda koji se većinom odvija u brojnim klubovima i na poznatim splavovima.

 

 

Evo nekoliko prijedloga:

 

  • Posjetite Kalemegdan i tvrđavu
  • Kušajte lokalnu hranu u mnogobrojnim restoranima
  • Istražite svaki kutak Skadarlije
  • Posjetite jednu od najvećih pravoslavnih crkvi na svijetu Hram svetog Save
  • Kuća cvijeća u kojoj se nalazi grobnica Josipa Broza Tita i Muzej 25. maja
  • Nezaobilazan Zoološki vrt
  • Ada Ciganlija
  • Muzej Nikole Tesle
  • Muzej zrakoplovstva
  • i još dosta toga

 

Istraži „Grad koji teče“, europsku prijestolnicu kulture 2020., Fiume, grad na Rječini

 

Popiti kavu na Korzu, prošetati Starim gradom ili Molo longom, popeti se na Trsat stepenicama i posjetiti Svetište, okupati se na jednoj od riječnih plaža, kupiti autohtone proizvode na riječkoj tržnici, posjetiti katedralu Sv. Vida ili, pak, Kosi toranj koji se uslijed slijeganja tla nagnuo što je vidljivo golim okom, istražiti Pomorski muzej u kojem se nalazi izvorni prsluk za spašavanje sa Titanica, sve su to zanimljive stvari koje boravak u Rijeci čine posebnim. 

Ukoliko ste u blizini, svakako posjetite jednu od sljedećih kulturnih manifestacija: Riječke ljetne noći u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Ljeto na Gradini, Jazz time festival i brojne druge događaje. Također, Rijeka je domaćin trećeg najvećeg karnevala na svijetu, a uskoro će biti i nova Europska prijestolnica kulture 2020. Što da? DA!

 

 

Opatija – izvrstan odabir za odmor ljeti i zimi

 

Uz Rijeku, cijeli Kvarner i pripadajuće otoke možemo izdvojiti Opatiju, vodeće turističko mjesto u Republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja gdje je još davne 1844. g. izgrađena prva Villa-hotel: Villa Angiolina. 

Festivalima, koncertima, izložbama i drugim kulturnim i sportskim događanjima, Opatija tijekom cijele godine nudi kulturno zabavne sadržaje. 

Opatija se nalazi na istočnoj obali istarskoga poluotoka i leži u podnožju planine Učke. Najveći je grad i središte liburnijskog prostora koji se proteže od Plomina uzduž obale i planinskim masivom Učke i Ćićarije do Rupe i Kastva.

 

Ne smijemo zaboraviti i na zeleno srce Hrvatske – Gorski Kotar, tu mogu pronaći mjesto svi oni željni svježeg zraka, zelenila, divlje prirode i opuštanja daleko od gradske vreve. 

Naravno, iz Rijeke za manje od 2 sata vožnje možete doći i do bilo kojeg pitoresknog mjesta u Istri kao i svjetski poznatih gradova, Umaga, Poreča, Rovinja i Pule.

 

Odgovori