Austrian Airlines uvodi Premium Economy Class u svoje zrakoplove

Od 6.3.2018. Austrian Airlines će u svoje dugolinijske zrakoplove uvesti Premium Economy Class uz postojeće Business i Economy.

Zrakoplovima Beoing 777-200 ER i Boeing 767-300 ER će se dodati određeni broj Premium Economy sjedala. Trenutno još nisu potvđeni detalji o broju Premium Economy sjedala u Austrianovim zrakoplovima, te koliki će biti ukupan kapacitet zrakoplova nakon ove djelomične promjene unutrašnjosti. Austrian će pridodati dodatni zrakoplov Boeing 777-200 ER koji će ući u flotu od proljeća 2018., te će i on dobiti novu unutrašnjost sa tri klase.

Putnici koji će putovati u Premium Economy Class će imati neke dodatne pogodnosti. Moći će ponijeti dva kofera, svaki težine do 23 kilograma, sustav za zabavu će imati ekran osjetljiv na dodir od 12 inča. Svako sjedalo će imati utičnicu za struju, USB priključak, te će dobiti i torbicu sa potrepštinama za osobnu higijenu. Putnik će nakon ulaska u zrakoplov dobiti piće dobrodošlice, te će imati mogućnost biranja između tri vrste obroka.

Svako sjedalo će imati odmorište za noge, široke naslone za ruke kako bi svaki putnik imao svoj naslon za ruku, imati će više mjesta za noge u odnosu na sjedalo u Economy Class. Premium Economy Class će imati 38 inča razmaka između sjedala, dok Economy Class ima 30 do 32 inča. Time je dobiveno dodatnih 15 do 20 centimetara za noge u odnosu na Economy Class. Sjedala koja će se ugrađivati u Austrianovu flotu trebala bi biti identična onima koja se ugrađuju u Lufthansine zrakoplove.

Foto: I.G. – Avioradar

Odgovori