Air New Zealand potpisuje za dva ATR 72-600 s opcijama

Nacionalni zračni prijevoznik Air New Zealand i broj jedan svjetski regionalni proizvođač zrakoplova ATR najavili su potpisivanje čvrste narudžbe za dva potpuno nova zrakoplova ATR 72-600 kao i opcije za još dva. Isporuke su predviđene za drugu polovicu 2024. i početak 2025. Air New Zealand tada će upravljati četvrtom najvećom ATR flotom u svijetu.

Ovi dodatni zrakoplovi podržat će rast zrakoplovne tvrtke, dodatno jačajući njezinu mrežu diljem Novog Zelanda. Regionalni zrakoplov s najnižom emisijom na tržištu, ovaj potpuno novi ATR, bit će opremljeni motorima PW127XT, pružajući dodatno smanjenje potrošnje goriva od 3 % u usporedbi s prethodnom inačicom motora, omogućujući smanjenje emisije CO2 od 45 % u usporedbi s regionalnim zrakoplovima slične veličine mlaznice.

Generalni direktor strategije i isporuke flote Air New Zealanda, Baden Smith, rekao je: „Naši ATR 72-600 sastavni su dio domaće mreže Air New Zealanda. Zbog mreže kratkog dometa s visokom povezanošću Novog Zelanda, zrakoplovi ATR savršeni su za održavanje povezanosti Kivija u 20 luka među kojima letimo. Uz visoku potražnju za zračnim prijevozom, posebno na Novom Zelandu, oduševljeni smo što možemo pozdraviti dva nova ATR zrakoplova u našoj floti od kraja 2024. godine.”

Odgovori