Air Montenegro će od Trade Aira unajmiti Airbus A320

Crnogorski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Air Montenegro (4O/MNE) je u utorak, 31. listopada, potpisao ugovor o najmu zrakoplova Airbus A320 od hrvatskog zrakoplovnog prijevoznika Trade Aira (C3/TDR). Unajmljeni zrakoplov letjet će na linijama iz Crne Gore od 1. travnja do 31. listopada iduće godine.

Priopćenje za javnost koje je Avioradaru poslao Air Montenegro:

U cilju dočekivanja ljetne sezone u punom kapacitetu, Air Montenegro proširuje flotu zrakoplovom Airbus A320.

Tvrtka je 22. kolovoza raspisala javni natječaj za najam zrakoplova za predstojeću ljetnu sezonu, a danas je potpisan i Ugovor o najmu između nacionalnog zračnog prijevoznika Air Montenegro i hrvatske tvrtke Trade Air. Riječ je o europskom prijevozniku sa značajnim referencama u oblasti pružanja ACMI usluga (iznajmljivanje zrakoplova, posade, održavanja i osiguranja) i charter prometu.

Zrakoplov kapaciteta 180 sjedišta u dualnoj konfiguraciji poslovne i ekonomske klase, unajmljen je u “wet-leaseu“, odnosno s posadom. Airbus A320 tvrtke Trade Air bit će angažiran u razdoblju ljetne IATA sezone, počevši od 1. travnja pa do 31. listopada 2024. godine, na odredištima s kojih se očekuje povećana potražnja putnika za Crnom Gorom kao turističkim odredištem. Riječ je o odredištima u redovitom prometu tvrtke u Francuskoj: Pariz, Nantes, Lyon, kao i u Turskoj za Istanbul, dok su u charter prometu planirani letovi prema nizu odredišta u Europi i na Bliskom istoku.

Uključivanje spomenutog zrakoplova u promet tvrtke Air Montenegro doprinijet će povezivanju Crne Gore sa svijetom i ostvarivanju povoljnih rezultata ukupne turističke privrede zemlje.

Odgovori