Air Mauritius preuzeo svoj prvi Airbus A330neo

© Airbus 

Air Mauritius je preuzeo svoj prvi zrakoplov Airbus A330-900 u Tulouseu. Zrakoplov je nabavljen putem leasinga preko leasing kuće ALC. Nacionalni zračni prijevoznik Republike Mauricijus je prvi prijevoznik baziran u južnoj hemisferi koji će u svojoj floti imati zrakoplove Airbus A330neo i A350XWB.

Zrakoplov nosi ime Aapravasi Ghat koje se veže uz povijest Mauricijusa. Kapacitet zrakoplova će biti 288 sjedala od čega 28 sjedala u poslovnom razredu, te 260 sjedala u ekonomskom razredu. Air Maurutius će koristiti A330neo na rutama koje će povezivati Mauricijus i Europu (London i Ženevu), Indiju i Jugoistočnu Aziju, te regionalne rute poput Johannesburga, Antananariva i Reunion.

© Air Mauritius

Direktor Air Mauritiusa Somas Appavou je izjavio: „Ja sam presretan sa novim tipom zrakoplova u našoj floti, Airbusom A330neo, što čini novu prekretnicu u modernizaciji naše flote. Dva nova zrakoplova A330neo će donijeti našoj floti fleksibilnost i efikasnost našim operacijama, dok će ujedno podržavati našu strategiju razvoja mreže destinacija. A330neo pruža sličnu razinu udobnosti kao i A350XWB za koji smo dobili pozitivne povratne informacije od naših putnika. Čvrsto vjerujem kako će A330neo poboljšati naš fokus prema putnicima koji su temelj našeg poslovnog modela.“

Air Mauritius trenutno u floti posjeduje 9 Airbus zrakoplova, od toga:

  • 2x A350-900
  • 3x A340-300
  • 2x A330-200
  • 2x A319

 

 

© Airbus

KLM i Air Mauritius prekidaju zajedničku suradnju

KLM i Air Mauritius će prekinuti zajedničku suradnju na letovima između Mauricijusa i Amsterdama na početku zimskog reda letenja od 27.10.2019. Trenutna suradnja se temelji na dva tjedna leta Air Mauritiusa tokom ljetnog reda letenja do 26.10.2019. Putnici koji imaju karte nakon tog datuma će biti premješteni na druge letove ili će im biti omogućen povrat novca. Dugotrajna suradnja između Air Francea i Air Mauritiusa će se i dalje nastaviti nakon ukidanja rute Amsterdam – Mauricijus, te će omogućavati putnicima putovanje preko aerodroma u Parizu (CDG) gdje će Air Mauritius letjeti do dva puta dnevno na toj ruti.

Odgovori