Air France predstavio novu putničku kabinu u zrakoplovu Airbus A330

 

Air France je predstavio novu putničku kabinu u zrakoplovu Airbus A330 koji će letjeti na longhaul letovima. Zrakoplov će imati tri razreda u kojima će 36 sjedala biti u poslovnom razredu, 21 u premium ekonomskom te u ekonomskom 167. Do 2020. godine instalirat će se nova unutrašnjost u 15 zrakoplova A330, cijela investicija će iznositi 140 milijuna eura.

Prvi let zrakoplova s novom putničkom kabinom je bio na ruti Paris – Accra (Ghana) 3.2.2019. godine.

Do kraja zimskog reda letenja putnici će uživati u novoj kabini na letovima prema ovim odredištima: Accra (Ghana), Ouagadougou (Burkina Faso) i Houston (SAD), a od ljetnog reda letenja prema Accri (Ghana), Ouagadougouu (Burkina Faso), Cotonouu (Benin), Lagosu (Nigeria), Niameyu (Niger), Bengaluruu, Delhiju (India), Seattleu (SAD), Chicagu (SAD) i Dallasu (SAD).

 

Poslovni razred

Nova sjedala u poslovnom razredu su prilagođena dimenzijama zrakoplova Airbus A330, potpuno su redizajnirana u odnosu na prethodna, mogu se razvući u krevet dugačak 2 metra i širok 57,1 centimetar. Između sjedala postoji pomična pregrada pa putnik, ovisno o želji, pregradu će ostaviti i uživati u većoj privatnosti ili će ju spustiti kako bi mogao komuniciratri sa svojim suputnikom. Kabina je dobila i novo ambijentalno osvjetljenje.

Svako sjedalo ima zaslon veličine 18,5 inča osjetljiv na dodir putem kojeg putnik može pristupiti sustavu za zabavu u letu. Sustav ima preko 1.400 sati zabavnog sadržaja (filmovi, serije, glazba,..).

Putnici će moći pristupiti i samoposlužnom baru u kojem će se moći poslužiti hranom i pićem.

 

 

Premium ekonomski razred

Sjedala u premium ekonomskom razredu:

 • Mogu se nagnuti pod kutem od 130°
 • Najšira su u svojoj klasi sa širinom od 48,5 centimetara
 • Imaju razmak između sjedala od 102 centimetra
 • Ergonomski su oblikovana kako bi omogućavala podršku kralježnici
 • Imaju dodatne pretince za manju prtljagu
 • Imaju zaslon dijagonale 13.3 inča

Svaki putnik ima utičnicu za struju te 2 USB priključka, kao i široku lepezu zabavnih programa.

 

 

Ekonomski razred

 • Sjedala u ekonomskom razredu su doživjela promjene kako bi pružila putnicima dodatnu udobnost.
 • Sjedala se mogu nagnuti pod kutem od 118°.
 • Razmak između sjedala iznosi 79 centimetara
 • Povećan je stolić
 • Zaslon sustava za zabavu ima dijagonalu od 11,6 inča

Svako sjedalo ima svoj priključak za struju te jedan USB priključak kako bi se putnicima omogućila upiraba njihovih elektroničkih uređaja tijekom leta.

 

Pristup internetu tijekom leta

U svojim zrakoplovima Airbus A330 s novom unutrašnjošču, Air France svojim putnicima nudi uslugu Air France CONNECT pomoću koje putnici mogu pristupiti internetu tijekom leta. Putnici mogu odabrati između tri ponuđena paketa koje mogu koristiti na svojim elektroničkim uređajima.

Besplatan „Message“ paket

Ovaj paket omogućava putnicima tihekom leta primati i slati poruke putem svojih omiljenih aplikacija na svojim pametnim telefonima ili tabletima. Uz slanje poruka, imaju i mogućnost pristupa web stranici airfrance.com kako bi mogli pregledati svoje rezevracije te, ukoliko je potrebno, napraviti potrebne izmjene.

„Surf“ paket

Ovaj paket omogućava putnicima pregledavanje sadržaja na internetu te slanje i primanje elektroničke pošte. Naplaćuje se u ovisnosti o trajanju leta:

 • Kratki letovi: 3 eura za cijeli let
 • Srednje dugi letovi: 5 eura za cijeli let
 • Longhaul letovi: 8 eura (2.700 milja) za jedan sat, odnosno 18 eura (6.000 milja) za cijeli let

„Stream“ paket

Ovaj paket je dostupan na svim longhaul letovima. Sadrži sve pogodnosti „Surf“ i „Message“ paketa, a dodatno ima veliku brzinu interneta koja omogućava stream ili preuzimanje datoteka tijekom cijelog leta po cijeni od 30 eura (10.000 milja).

Usluga Air France CONNECT će biti dostupna u zrakoplovima Boeing 787 te će uskoro biti instalirana u zrakoplove Boeing 777. Cijela flota Air Francea će biti opremljena s Air France CONNECT do kraja 2020. godine.

Foto: © Air France

 

Pročitajte još:

Novi najduži komercijalni let na svijetu (SQ22)

[PREDSTAVLJAMO] Air Tahiti Nui i njihov novi Dreamliner

Qantas predstavio specijalno bojanje jednog od svojih Dreamlinera

Kraj za francuskog niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Joon

Odgovori