Adria povećala kapacitet na novim linijama za Hrvatsku

Slovenski nacionalni zračni prijevoznik Adria Airways (JP/ADR), član globalnog udruženja zrakoplovnih tvrtki Star Alliance, za ljetni red letenja 2018. godine povećao je kapacitet na svojim novim linijama prema Hrvatskoj, koje su najavljene za ovu godinu: Adria se vraća u Hrvatsku na linijama za Brač i Dubrovnik

Naime, Adria odustala je od preuzimanja švicarskih četiriju turbo-propelernih zrakoplova tipa Saab S-2000 s kapacitetom 50 sjedišta, koji su trenutačno parkirani u Ljubljani. Ovi zrakoplovi izbrisani su iz rezervacija na svim linijama na kojima su bili planirani prema najavljenom ljetnom redu letenja. Obje planirane nove linije prema Hrvatskoj, iz Ljubljane za Brač i Dubrovnik, ostaju u prodaji sa istim redom letenja, ali, prema novim izmjenama, na njima će letjeti veći zrakoplovi, uglavnom tipa Canadair CRJ-700ER sa 70 sjedišta (na slikama). Na pojedinim letovima i za Brač i za Dubrovnik na neredovitoj bazi najavljeni su i još veći zrakoplovi tipa Canadair CRJ-900LR sa 86 sjedišta.

U slučaju zračne luke na Braču, ovo će biti premijerni dolazak zrakoplova tipa Canadair CRJ-700 i Canadair CRJ-900. Prošle je godine na Braču produžena uzletno-sletna staza koja je omogućila slijetanje i ovih tipova zrakoplova. Prvi dolazak na ovim novim linijama u Dubrovnik najavljen je za petak 27. travnja, a na Brač dan kasnije, u subotu 28. travnja 2018. godine. 

Napomenimo da Adria Airways, u trenutačnom nedostatku zrakoplova u svojoj floti na svojim linijama iz Ljubljane, koristi u najmu dva zrakoplova tipa Fokker F-100. Jedan je u wet-lease najmu i s posadama hrvatskog zračnog prijevoznika Trade Aira (C3/TDR), a drugi je od rumunjskog Carpataira (V3/KRP). Oni nisu navedeni u rezervacijama za pojedine linije nego na neredovitoj osnovi lete na odabranim linijama pa je moguće da se pojave i na nekoj od novih linija prema Hrvatskoj. 

Foto © Milan Korbar (LJU)

Odgovori