Zrakoplovne kompanije okupljene u udruzi Star Alliance ujedinile se u zajedničkim standardima i alatima za planiranje

Kako bi ponovno ojačao povjerenje javnosti u putovanja zrakoplovom, najveća svjetska udruga avioprijevoznika Star Alliance i njezine članice rade na razvoju mnogih mjera, koje će osigurati zdravlje i sigurnost putnika u mreži letova udruge i pružiti im informacije vezane uz zdravstvene mjere nadohvat ruke. Cilj je mjera umiriti putnike i pružiti im osjećaj sigurnosti u planiranju putovanja.

Odluke vezane uz zdravlje i sigurnost                

Dvadeset šest članica Star Alliancea usuglasilo se oko niza zdravstvenih i sigurnosnih mjera, koje će putnicima pružiti sigurnost i povjerenje u higijenske uvjete, zaštitnu opremu koju nose posada i putnici, posebne postupke za skrb oboljelih putnika i posade te napredne procedure i sredstva za dezinfekciju zrakoplova na svakome letu u mreži Star Alliancea.

 

Središnje mjesto za informacije o putovanjima Star Alliancea

Star Alliance probire mnoge informacije koje se stalno mijenjaju i svojim putnicima omogućuje novu razinu informacija o putovanjima, kao i o tome što mogu očekivati u svakom trenutku svog putovanja.

To je osobito važno prigodom povezivanja na priključne letove drugih članica Star Alliancea. Putnicima je od danas dostupan novi Travel Information Hub, središnje mjesto za najvažnije informacije o zdravstvenim i sigurnosnim mjerama, koje su usvojile sve članice Star Alliancea i široka mreža zračnih luka u sklopu udruge.

Cilj je toga središnjeg mjesta za informiranje pomoći putnicima da se pripreme za putovanje i da lete s povjerenjem uz poboljšanja namijenjena personaliziranom iskustvu, a i na različitim jezicima, što će biti dostupno od srpnja.

Izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh izjavio je:

Ne treba posebno spominjati da nam je sigurnost putnika prioritet. U suradnji s članicama naše udruge posvetili smo se razvoju mjera, koje će osigurati dobrobit i zdravlje naših putnika kako bi mogli putovati s povjerenjem kada za to budu spremni – te dodao: – Odluke kojih se pridržavaju naše članice i Travel Information Hub prvi su koraci u našem nastojanju da osiguramo povjerenje putnika u zdravlje i sigurnost prilikom putovanja u sklopu naše mreže. Također, radimo na nizu inicijativa kako bismo ojačali ova nastojanja te poboljšali iskustvo prilikom putovanja u mreži Star Alliancea.

Zrakoplovni sektor suočava se s dosad najvećim izazovom. U suradnji s dionicima iz ovoga sektora, Star Alliance i njegove članice ujedinjeni su u nastojanju da se povrati povjerenje u zrakoplovna putovanja te da se ljudi i kulture ponovno počnu povezivati.

Star Allianceov Travel Information Hub može se naći na sljedećoj poveznici:  http://www.staralliance.com/journey-info

Odgovori