Zrakoplovna industrija regije sastaje se u Beogradu

Southeast Europe Aviation Summit, SEAS Beograd

Beograd, 01. ožujka 2018. – Drugi po redu Zrakoplovni samit jugoistočne Europe (Southeast Europe Aviation Summit – u nastavku SEAS) održat će se u Beogradu u Crowne Plaza hotelu 8. i 9. ožujka 2018. godine, najavio je Tango Six Events, dio Tango Six Grupe.

Ovogodišnji SEAS najveće je okupljanje civilne i vojne zrakoplovne industrije na ovim prostorima. Do sada je za sudjelovanje prijavljeno preko 50 tvrtki iz 20 zemalja. Očekuje se posjet preko 300 izaslanika.

Program počinje odvojenim prezentacijama Airbusa i Boeinga. Sudionici će imati priliku prvi put na ovim prostorima čuti predviđanja i planove za regiju od strane dva najveća svjetska proizvođača zrakoplova kao i proizvođača regionalnih putničkih zrakoplova koji će predstaviti svoje programe razvoja. Cesar Sanchez Lopez, potpredsjednik Airbus Grupe za jugoistočnu Europu i Izrael, imat će uvodno izlaganje s posebnim osvrtom na obnavljanje flote helikoptera, dok će Jakob Funkenstein, regionalni direktor za marketing u Boeingu, iznijeti sveobuhvatno predviđanje kretanja globalnog tržišta putničkih zrakoplova (Current Market Outlook), usredotočeno na regiju jugoistočne Europe. Prvi put će biti riječi i o vojnom segmentu na javnoj raspravi o vojnim helikopterima na kojem će sudjelovati i predstavnici ratnih zrakoplovstava zemalja iz regije.

“Dijalozi, rasprave i razmjena znanja na samitu poput SEAS-a ključna su prilika za sve domaće, regionalne i međunarodne donositelje odluka u zrakoplovnoj industriji, prilika su povezati se kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal za rast u regiji. Tango Six, kao najutjecajniji medij u ovoj grani industrije, želi ovo omogućiti i ove godine, a za što ima podršku globalno najvažnijih prijevoznika” – rekao je Petar Vojinović, generalni direktor Tango Six Events, organizatora SEAS-a.

Programom na SEAS-u bit će obuhvaćene i teme o civilnim helikopterskim operacijama (policijska, HEMS i SAR uporaba), zatim o izobrazbi u zrakoplovstvu, MRO segmentu (popravljanje, održavanje i obnavljanje), osiguranju u zrakoplovstvu, regionalnim zračnim lukama, dronovima, kao i o uporabi novih tehnologija gdje su svoju priliku pronašle i nove razvojne tvrtke iz regije. Ispred glavne dvorane u kojoj će se održati javne rasprave, bit će postavljen izložbeni prostor sa štandovima gdje će svoje proizvode i usluge izložiti 20 tvrtki. 

SEAS će okupiti međunarodne i regionalne zračne prijevoznike i stručnjake iz zrakoplovne industrije koji su prepoznali jugoistočnu Europu kao jednu od regija s najvećim potencijalom za rast u Europi.

Generalni sponzori SEAS-a 2018. su Airbus Grupa, ATR, Embraer, Air Serbia, Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd, Prince Aviation, Jat Tehnika, Sky Partner i Orao Bijeljina.

Između ostalih, medijski partner je i Avioradar.

Više podataka kao i sam program možete pronaći na internet stranicama: www.seas.rs

Foto © Tango Six

Odgovori