Zračna luka Osijek bilježi povećanje prometa

U Zračnoj luci Osijek od početka ove godine +20% putnika, u srpnju +42% putnika

Zračna luka Osijek na svom Facebook profilu objavila je rezultate povećanja broja putnika u 2017. godini. U prvih sedam mjeseci Zračna luka Osijek ostvarila je 20% veći promet nego u istom razdoblju prethodne godine, dok sam srpanj bilježi veći promet putnika od čak 42% u odnosu na srpanj 2016. godine!

Povećanom prometu pored dvije nove linije iz Osijeka za Basel sa Wizzairom (W6/WZZ), te iz Osijeka za Stuttgart sa Eurowingsom (EW/EWG), pridonijeli su i izvanredni charteri vezani uz utakmice NK Osijeka u Europskoj lizi UEFA. Zrakoplovom tipa ATR-72 registarske oznake SP-SPE poljske zrakoplovne tvrtke Sprint Air (P8/SRN) 12. srpnja stigao je nogometni klub FC Luzern linijom broj P8254 iz Züricha. Istim zrakoplovom linijom broj P8255 vratili su se 14. srpnja u Zürich. 

NK Osijek na utakmicu s FC Luzernom odletio je 19. srpnja u Zürich linjom broj VLM3032 zrakoplovom tipa Fokker F-50 sa registarskom oznakom OO-VLN zrakoplovne tvrtke VLM Airlines (VO/VLM). Sa utakmice s PSV Eindhovenem su se iz Eindhovena u Osijek vratili 28. srpnja linijom broj VLM7002 zrakoplovom istog tipa, ali sa registarskom oznakom OO-VLS (na slici). PSV Eindhoven došao je na utakmicu s NK Osijekom 2. kolovoza linijom broj 2L8400 iz Eindhovena zrakoplovom tipa Fokker F-100 s registarskom oznakom HB-JVH švicarske zrakoplovne tvrtke Helvetic Airways (2L/OAW) te se vratio se je 4. kolovoza iz Osijeka u Eindhoven zrakoplovom istog tipa, ali s registarskom oznakom HB-JVE (na slici) linijom broj 2L8401

Foto: Zračna luka Osijek (OSI/2017)

 

Odgovori