Zračna luka Mostar objavljuje javni poziv za uspostavu linije za Zagreb

11. ožujka 2023., Zračna luka Mostar je na svojim mrežnim stranicama izdala “Obavijest o javnom pozivu za izbor najpovoljnijeg ponuditelja za uspostavu redovite zračne linije Mostar – Zagreb – Mostar”. Sadržaj obavijesti u cijelosti prenosimo:

“Obavještavamo sve zrakoplovne prijevoznike da je objavljen Javni poziv za obavljanje usluge redovitog međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Mostar – Zagreb – Mostar. Detaljna dokumentacija se može preuzeti kod J.P. Međunarodne Zračne luke – aerodroma Mostar d.o.o. Mostar slanjem zahtjeva potpisanog od strane ovlaštene osobe potencijalnog ponuditelja za preuzimanje elektronskom poštom na e-mail adresu info@mostar-airport.ba. Rok za zaprimanje ponuda je 21. 3. 2023. godine do 10 sati.”

Govoreći za bosansko-hercegovačke medije, gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, objašnjava kako je cilj povezati Mostar preko Zagreba s europskim gradovima i zrakoplovnim čvorištima. Za portal Klix.ba je naglasio:

“Istražujući tržište odlaska iz Zagreba dalje, procijenili smo da bi to trebali biti petak, srijeda i ponedjeljak te smo to tako u Javnom pozivu i definirali. Ako se javi neki zainteresirani zrakoplovni prijevoznik, a očekujemo da hoće, to bi konkretno značilo da vi iz Mostara ujutro u 6 polijećete prema Zagrebu gdje dolazite već u 7, a onda od 7.30 do 12 sati, što je prihvatljivo vrijeme čekanja u Zagrebu, hvatate sve konekcijske letove kao što su, na primjer, Frankfurt, München, Pariz, Amsterdam, Brisel, Barcelona. Ako bude sreće da nam se javi neko od nacionalnih prijevoznika, značilo bi da smo povezani sa svim glavnim zračnim lukama. U razmišljanjima o niskobudžetnim prijevoznicima, vidjeli smo da oni uglavnom lete prema manjim zračnim lukama koje često nisu niti blizu odredišta u koja želimo ići. Naravno, prednost je da imate jeftine karte, međutim dolijećete na zračnu luku koje je stotinjak kilometara daleko od prvog ozbiljnijeg odredišta u koje biste željeli letjeti”.

Podsjetimo, Croatia Airlines je održavala cjelogodišnju liniju Zagreb – Mostar (2 leta tjedno) pomoću PSO (Public service obligation) programa od svibnja 2018. sve do izbijanja pandemije koronavirusa u ožujku 2020. 

Odgovori